Dvogodišnjakinja postala najmlađi ženski član Mense

.
Porodica Mekneb se nada da će učlanjenjem u Mensu naći zajednicu roditelja s kojima mogu da podijele iskustva i pronađu individualni plan obrazovanja

Dvogodišnja Ajla Mekneb iz američke savezne države Kentaki postala je najmlađi ženski član Mense, a također je ostvarila Ginisov rekord, piše Tanjug.

Roditelji djevojčice, Džejson i Amanda, primijetili su Ajlinu sposobnost da čita riječi unazad, nakon čega su uočili riječi ispisane raznobojnim slovima na igračkama po kući, kao i riječ "mačka" pored porodičnog ljubimca Bugera.

Meknebovi su kontaktirali psihologa koji je testirao inteligenciju djevojčice, za koju je napravio izuzetak nakon što je čuo za njene talente, prenio je Guardian.

Nakon što je u junu 2022. ostvarila rezultat od 99 percentila inteligencije za dati uzrast na Stendford-Binet IQ testu, Ginis je zvanično priznao Ajlu kao najmlađeg ženskog člana Mense, neprofitne organizacije koja u svoje članstvo prima osobe koje postignu rezultat od najmanje 98 percentila na Stendford-Binet ili drugim standardizovanim IQ testovima.

Porodica Mekneb se nada da će učlanjenjem u Mensu naći zajednicu roditelja s kojima mogu da podijele iskustva i pronađu individualni plan obrazovanja za Ajlu.

 

 

Foto: X