Eterična ulja – prva pomoć kod mršavljenja

eterična ulja
Jeste li znali da vam eterična ulja mogu pomoći da mršavite na prirodan način? Kako se to zapravo može primijeniti, u tekstu vam otkrivamo.

Šta su eterična ulja?

ETERIČNA ULJA – nemasni prirodni ekstrakti iz aromatičnih biljaka dobijeni pomoću destilacije, ekstrakcije ili nekom drugom metodom izolacije. Za dobijanje ulja koriste se različiti delovi biljke: cvetovi, osušeni pupoljci, listovi, stabljike, trava, drveni delovi, kore, biljne smole, semenke, plodovi.

Esencijalna ulja imaju visoku sposobnost prodiranja kroz površinski sloj kože, uzrok tome je lipofilnost molekula i male molekulske mase. (dermalna primena)

Šta su hidrolati?

HIDROLATI – Hidrolati su nusprodukti destilacije biljnog materijala pri proizvodnji eteričnih ulja. U kozmetologiji se kao prirodni tonici za negu kože, a ja ih koristim za detoksikaciju organizma.

eterična ulja

Koja ulja pomažu u procesu mršavljenja?

Eterično ulje GREJPA – zbog nootkaton-a koji sadrži i podstiče stvaranje enzima AMPK koji nam pomaže da duže ostanemo siti i podstiče smanjenje potkožnog masnog tkiva. Grejp udišite svaki put kada osetite glad.

Eterično ulje KUMINA – pospešuje mršavljenje, olakšava varenje i sprečava gasove u stomaku. (jedan od sastojaka u uljnim mešavinama za masažu stomaka).

Eterično ulje BERGAMOT – ovo ulje ćete obožavati! Podiže raspoloženje, pogotovo kada se već duži vremenski period borite sa gubitkom kilograma. Udisanjem ovog ulja smanjujemo stres i razmišljanje o slatkišima i grickalicama.

Eterično ulje NANE – umanjuje glad i pomaže vam da ostanete fokusirani na cilj. Prema istraživanjima, osobe koje su udisale eterično ulje nane 2-3 puta u toku dana, unosile su manje kalorija.

Eterično ulje VANILE – miris slatkaste vanile nas uvek asocira na neki ukusni slatkiš, pa je tako ovo ulje pronašlo primenu kod suzbijanja apetita posebno kada nam se jede nešto slatko. Nakapajte ulje na glinenu pločicu (2-3 kapi) i mirišite narednih nekoliko minuta. Želja za slatkim će brzo proći, a vi nećete prekršiti vaš režim ishrane.”

Izvor: