Google istražuje problem u vezi s Driveom koji je uzrokovao nestanak datoteka

.
Neki korisnici tvrde da su mjesecima nestajali podaci s njihovih računa

Korisnici Google diska nedavno su počeli prijavljivati nestanak datoteka i mapa, a neki tvrde da su mjesecima nestajali podaci s njihovih računa. Google je sada priznao problem, rekavši da se čini da ga je uzrokovala aplikacija Drive za PC.

 

 

 

Posljednja verzija

Očito, problem je prilično uznemirujući. Jedan korisnik na Googleovim forumima za podršku izvijestio je da je tablica troškova, koju je redovno ažurirao, izgubila sve podatke za gotovo posljednjih pet godina, a povijest verzija pokazala je da je posljednja verzija iz januara 2019.

- Jako sam ljut jer je sadržavao sve važne podatke za koje nemam lokalnu kopiju. Moram doći do ovih podataka pod svaku cijenu - rekao je.

Druga poruka kaže da se pogon vratio u maj 2023. i svi noviji podaci su nestali. Drugi korisnici prijavljuju slične probleme.

Ona čak preporučuje izradu kopije mape s podacima aplikacije ako imate dovoljno prostora na tvrdom disku, piše Root Nation.

Kompanija nudi nekoliko načina za oporavak (ili barem pokušaj povrata) izbrisanih datoteka. To uključuje provjeru vaše košarice za kupnju, koja se sada automatski prazni nakon 30 dana. Također vrijedi provjeriti traku aktivnosti koja prikazuje sve izbrisane ili premještene datoteke s odgovarajućim datumom. Međutim, kako su izvijestili korisnici Googleovog foruma za podršku, u ovom slučaju traka aktivnosti ne pokazuje da su datoteke nestale.

 

Foto:Facebook