Je li i sladoledna dijeta još samo jedna u nizu onih koje zvuče predobro da bi bile istinite

..

Čišćenje organizma moguće je postići pijenjem svakakvih voćno - povrtnih sokova, čajeva i ostalih pripravaka. Sladoledna dijeta funkcionira na veoma sličan način, samo što ne konzumirate sokove, voće i povrće, nego sladoled! Navodno funkcionira, a mi smo se totalno zagrijali za ideju!

Poanta ove dijete za čišćenje organizma je jesti 5 kuglica sladoleda dnevno, četiri dana zaredom. I ništa drugo. Samo sladoled! Pet! Kuglica! Sladoleda! Skoro pet dana zaredom! Ako ste se baš razveselili, upravo u ovom trenutku ćete nas početi mrziti jer imamo i loše vijesti. Ne smijete jesti bilo koji sladoled. Odnosno, da to malo bolje preciziramo, ne smije se raditi o mliječnom sladoledu i niti jedan sastojak ne smije biti termički obrađivan. Ovakvi su sladoledi veganski i 100% organski, a rade se iz kokosa koji se, kada fermentiraju, pretvore u kokosov jogurt. Sladoled se zaslađuje medom koji se dodaje kokosovom jogurtu, a zatim smrzava i tako postaje sladoledom. Može se takav sladoled raditi i s drugim namirnicama, kao npr. svježe cijeđenim sokom naranče ili pravom pravcatom čokoladom. Kroz četiri se dana jedenjem ovakvih sladoleda navodno lijepo očisti organizam i skine nimalo beznačajan broj kilograma.

Stručnjaci, kao i uvijek kada se radi o ovakvim ekspresnim dijetama i čistkama organizma garantiraju da ćete izgubiti nekoliko kilograma. A osim toga garantiraju i da ćete ih jednakom brzinom vratiti kada prestanete s dijetom. Sve ove dijete, pa i ova sladoledna, zvuče zabavno, ali kada se malo stane na loptu, i nisu baš najpametnija ideja. Dapače, poprilično su glupe, nezdrave i opasne!

Izvor: