Kupio novu Teslu za 118.000 eura, pogledajte kakve je gume dobio

.
Prestižni Teslin model isporučen je s potpuno različitim tipom guma na prednjoj i stražnjoj osovini.

Ethan Joseph se nemalo iznenadio kada mu je konačno stigao željeni automobil koji je naručio i kapario još u kolovozu prošle godine. U pitanju je bio Tesla Model X u plaid izdanju vrijedan čak 131.190 dolara. 

Međutim, veselje zbog novog automobila nije dugo potrajalo: već pri primopredaji je uočio kako automobil ima totalno različite gume sprijeda i straga. Na prednjoj osovini bile se ljetne gume Michelin Latitude Sport 3 dimenzija 255/45 R20, dok su na stražnju osovinu montirane cjelogodišnje gume Continental CrossContact LX Sport dimenzija 275/45 R20.

Ethan je automobil glatko odbio, što i ne čudi s obzirom na cijenu i činjenicu da govorimo o automobilu s najkraćim ubrzanjem do stotke. Da, izvedba je to s tri elektromotora snage 1.034 KS, što opasnost u vožnji s ovakvim kompletom guma podiže na višu razinu. U Tesli su pokušali stvar ispraviti ponudivši naknadnu ugradnju ispravnih pneumatika, ali Ethan je takvu ponudu glatko odbio. 

Naime, nakon pregleda automobila uočene su brojne druge nesukladnosti. Na popisu su neusklađeni paneli karoserije, različite oznake te interijer koji je potrebno očistiti. Kako je primopredaja otkazana, Ethan je dobio novi termin primopredaje za srpanj ove godine. Jedini način da automobil dobije prije je da netko otkaže svoju narudžbu. U tom slučaju Ethan je prvi na listi prioriteta, tvrde u Tesli. 

Izvor: