Loša navika koja ubrzava starenje

as

Danas postoje mnoge kreme i tretmani kojima se može usporiti starenje.

No, stručnjaci upozoravaju da proces starenja možemo i ubrzati vlastitim lošim navikama. Između ostalog, najnovijim istraživanjem otkriveno je da konzumacija jedne vrste pića može uvelike ubrzati starenje.

Prema istraživanjima, jedno od najgorih pića koje će uzrokovati starenje je alkohol u kojem danas mnogi ljudi prekomjerno uživaju.

U rezultatima novog istraživanja zaključeno je da osam ili više alkoholnih pića sedmično ima potencijal utjecati na izgled. Uzrokuje probleme poput natečenosti, podočnjaka, bora na licu i povećanja krvnih žila koje će postati vidljivije.

Između ostalog, alkohol doslovno dehidrira kožu. To je jedan od glavnih razloga preranog starenja. Nutricionistica Amy Goodson navodi da će koža postajati sve tanja i sve više suha kako starimo,.

No, faktori poput konzumacije alkohola to mogu ubrzati.

Konzumiranje velikih količina alkohola može uzrokovati prerano starenje kože jer ometa san, tvrde stručnjaci.

U novom istraživanju otkriveno je da muškarci koji piju velike količine alkohola imaju više problema sa snom. Upravo manjak sna može dovesti do problema s kožom jer neće imati vremena za oporavak i regeneraciju.

Ovo istraživanje potvrđuje da osim fizičkih znakova starenja zbog nedostatka sna, ovaj problem može smanjiti sposobnost tijela da se oporavi od stresa iz okoline.