Mama iz medicinskih razloga tetovirala sina blizanca kako bi ga mogla razlikovati, pa razbjesnila svekrvu

.
Mama je otkrila da je tetovirala jednog od svojih sinova blizanca kako bi ga mogla razlikovati od njegovog brata. 31-godišnjakinja je objasnila da su ona i njezin suprug pet godina pokušavali dobiti dijete te su napokon dobili jednojajčane blizance Adama i Jacka.

No, objasnila je kako Jack zbog svog zdravstvenog stanja mora jednom sedmično primiti injekciju, a kada odraste će morati piti tablete.

Kad se mama vratila na posao, njena svekrva je preuzela brigu o dječacima. Sve je bilo u redu dok svekrva jednog dana nije dala injekciju pogrešnom djetetu. “Odmah je primijetila svoju grešku, nazvala je hitnu pomoć i prebačeni su u bolnicu”, prisjetila se mama.

Na kraju su obojica dječaka bili dobro jer je, kako ova mama kaže, riječ o “lijeku koji sporo djeluje i koji bi mu u najgorem slučaju za nekoliko dana izazvao proljev”. No, svekrva je bila izvan sebe. Nakon toga je odbila čuvati djecu i dječaci su upisani u vrtić.

Na kraju je i odgajateljica u vrtiću izrazila zabrinutost da će pomiješati dječake pa su roditelji razgovarali s ljekarima koji su predložili da jednog dječaka tetoviraju kako bi izbjegli zabunu i ponovno krivo davanje lijeka.

“Ljekar je preporučio medicinsku tetovažu. Objasnio mi je da bi im tetovirali pjegicu, ne veću od kraja gumice na olovci, na površini kože koja se lako vidi”, objasnila je mama. Roditelji su odlučili poslušati ljekarov savjet te su dječaku tetovirali smeđu pjegicu i to na ušnoj resici. Postupak je trajao pola sata, a njihov sin nije ništa ni osjetio. No kada je svekrva to saznala, izbezumila se.

“Pokušala sam objasniti, ali ona je bila izbezumljena pa sam obojicu stavila na pod i rekla joj da podigne Jacka i pronađe tetovažu. Podigla je Adama. Pa sam joj pružila Jacka i ni nakon 20 minuta nije uspjela pronaći tetovažu”, prisjetila se mama. Štaviše, kada je shvatila da je riječ o pjegici, i dalje nije odustajala od ideje da su ovi roditelji pretjerali tetovirajući dijete i “mijenjajući njegovo tijelo”.

Iako i sama vjeruje da je napravila ispravnu stvar i poduzela potrebne mjere opreza, i dalje postoje oni koji se ne slažu s njenom odlukom.

No, njena objava na Redditu je prikupila više od 2000 komentara, a jedna osoba je rekla: “Gotovo je nehotice ubila vaše dijete i bijesna je zbog male neinvazivne tetovaže. Niste mu tetovirali orla na cijelim leđima.”

“Radije bih svom djetetu preko cijelog tijela tetovirao dinosaura nego riskirao da mu neko da pogrešan lijek”, složio se drugi.

“Mislim da je čula riječ ‘tetovaža’ i uzrujala se. Kako se previše prepustila uzrujanosti, bilo joj je teško priznati da je pogriješila kad je shvatila da pretjeruje”, istaknuo je treći komentator na Redditu. 

Izvor: