Mamu naljutilo što njen bivši muž daje alimentaciju direktno kćerima umjesto njoj

.
KAD se roditelji razvedu, svima je teško. Djeca se moraju naviknuti na novi život, a i roditelji moraju shvatiti puno stvari. Što se tiče uzdržavanja djece, to može biti sporno pitanje za roditelje, a često je i povod za rasprave.

S tim se susreo i jedan tata koji je odlučio potražiti savjet na Redditu. Naime, njegovu bivšu suprugu je uzrujalo kada je promijenio način na koji daje novac za alimentaciju.

"Razveden sam gotovo 15 godina. Moje su se kćeri dobro prilagodile, bistre su i komunikativne mlade odrasle osobe s kojima imam odličan odnos i redovito komuniciram, ako ne i svakodnevno", napisao je u svojoj objavi.

Obje kćeri su trenutno na fakultetu, a uz to rade noću ili vikendom kako bi zaradile dodatni novac. Starija kći je na korak od diplome te će završiti studij u svibnju ove godine. Istaknuo je kako nikada nije izbjegavao plaćanje alimentacije te da je "plaćao troškove privatnog obrazovanja, zdravstvene zaštite i financijski pomagao u izvannastavnim aktivnostima, školskim izletima, plaćanju računa za medicinske usluge itd".

Iako nije živio u istom gradu kao njegove kćeri, oduvijek su bili bliski.

"Održavao sam aktivnu ulogu u njihovom životu, provodili smo zajedno praznike, odmarali se zajedno, posjećivali obitelj, pohađao sam školske priredbe i sportska natjecanja", podijelio je.

Dok su djeca bila maloljetna, uplate alimentacije su išle na račun njihove majke, ali to se sada promijenilo.

"Sad kad su djevojčice odrasle, a mlađa je završila srednju školu, prestao sam uplaćivati alimentaciju njihovoj majci u skladu s državnim zakonom", rekao je.

Ipak, svojevoljno je nastavio plaćati alimentaciju za obje kćeri jer ih je želio nastaviti financirati sve dok i mlađa kći ne bude spremna otići na fakultet. Odnosno, umjesto da plaća alimentaciju samo za maloljetnu kćer, već tri godine plaća za obje. No njegova bivša supruga nije bila sretna s time. S obzirom na to da je novac prestao uplaćivati izravno njoj na račun, od njega zahtijeva da iduće tri godine ponovno sav novac daje direktno njoj.

Frustrirani tata je istaknuo kako u njihovom ugovoru o raskidu braka ne postoji stavka koja ga obvezuje da financira i fakultetsko obrazovanje svoje djece, ali da im planira i dalje pružati financijsku potporu. Samo što odbija to raditi preko računa bivše supruge.

No ona tvrdi kako njihove kćeri tim novcem ne podmiruju račune koje bi trebale te da ne znaju upravljati novcem. Nasuprot tome, djevojke ga uvjeravaju da to nije istina te da plaćaju gotovo sve osim osiguranja automobila.

"Imate pravo odučiti hoćete li ili nećete uzdržavati svoju odraslu djecu onako kako vama odgovara", smatra jedan korisnik Reddita.

"Mnogi vole zamišljati mame kako žive život na visokoj nozi zahvaljujući alimentaciji koju dobiju. Stvarnost je takva da mama vjerojatno i dalje iz svog džepa plaća troškove vaše djece... Ali to nije opravdanje za nastavak uzdržavanja djece", istaknuo je drugi.

Treći se složio kako mama i sada vjerojatno ima troškove brige o obiteljskoj kući u kojima kćeri vjerojatno i dalje imaju svoje sobe, ali i da bi se to moglo riješiti ako mama pronađe jeftiniju ili manju kuću.

"Vi ste tata, a ne bankomat", sažeo je zadnji.

Izvor: