Mobilni telefoni su puni prljavštine i treba ih čistiti jednom dnevno

f
Bio koronavirus ili ne, barem jednom dnevno svi bi trebalo da čistimo naše mobilne telefone jer su oni gotovo najkorištenija naprava. Mnogi ne diraju kvake na benzinskim stanicama ili u kafićima, a ako svakodnevno ne dezinfikujete mobilni dođe vam na isto, kao da ste dirali kvake.

S obzirom na trenutnu krizu COVID-a, ipak bi trebalo da razmislite o čišćenju telefona više puta dnevno, posebno ako niste toliko marljivi u redovnom pranju ruku, a posebno ako ste u kontaktu s više ljudi ili vam se telefon provlači na raznim javnim mjestima.

Evo kako očistiti mobitel:

Postoji nekoliko načina s kojima možete uklonite mikrobe i prljavštinu s telefona.

Ako imate iPhone trebate znati da Apple kompanija odobrava dezinfikovanje vašeg uređaja 70-postotnim maramicama s izopropilnim alkoholom ili s dezinfekcijskim maramicama.

Ako nemate maramice, možete upotrijebiti krpu od mikrovlakana (prethodno ju treba oprati) i mješavinu 60% vode – 40% alkohola; samo pripazite da telefon osušite odmah nakon dezinfekcije, piše Southern Living.

Ako imate zaštitno staklo, ​​možda ćete moći očistiti telefon i s drugim dezinficijensima, poput sredstava za čišćenje prozora. Ali ako nemate zaštitno staklo, nemojte to ni slučajno koristiti jer se abrazivne kemikalije mogu istrošiti na omotu displeju vašeg telefona i mogu uticati na njegovu funkciju.

Probajte svaki dan odvojiti nekoliko minuta za dezinfekciju uređaja.