Napitak od četiri sastojka koji smanjuje glad, a priprema se u nekoliko minuta

sok od mrkve

Sok od mrkve i jabuke, osim što je zdrav, odličan je i za sve one koji žele izgubiti višak kilograma.

Mrkva, osim toga što ima visoki udio ugljikohidrata, ima specifičnu teksturu koja tokom probavljanja troši  više kalorija pa je dobra ideja jesti  ako želimo smršati, dok jabuke sadrže brojna vlakna koja se formiraju u gel i tako sprječavaju da tijelo prebrzo apsorbira šećer i umanjuju osjećaj gladi dok pektin koji pomaže snižavanju holesterola blokira želju za hranom i do četiri sata.

Baš zbog njihovih odličnih svojstava, kad god vas uhvati glad, pokušajte je ublažiti napitkom od mrkve, jabuke, limuna i đumbira koji se vrlo lako priprema i koji pomaže pri topljenju masnih naslaga.

Mrkvu, đumbir i jabuku ogulite i naribajte, pomiješajte ih u staklenom bokalu i prelijte kipućom vodom. Ostavite da stoji poklopljeno 30 minuta do sat vremena, a zatim dodajte cijeđeni limunov sok. Ovako pripremljen napitak možete piti odmah, a u frižideru ga možete sigurno držati do sedam dana.

Preporučuje ga se piti natašte, te jednu šoljicu prije svakog obroka, a za one koji žele skinuti više kilograma, preporučuju se dvije šoljice prije svakog obroka.

POGLEDAJTE VIDEO OVDJE!