Napravite sami ulje sa sjajnim česticama koje će koži dati poželjan glow izgled

.
Ljeto znači topli dugi dani, dvije kugle omiljenog sladoleda, rashlađeni kokteli, večere na otvorenom, vožnja bicikla, zabave na bazenu, a sve to zahtijeva lepršavu i laganu ljetnu odjeću poput kratkih hlača, kupaćih kostima ili mini suknji sa kojima će naše tijelo ujedno biti i više izloženo suncu.

 

Zbog toga sve veću posvećenost usmjeravamo na pravilno njegovanje kože lica i tijela što nas je inspirisalo da potražimo recept za ulje sa svjetlucavim česticama koje ne samo da daje suncem okupan izgled već čini i čuda za hidrataciju kože.

Da biste napravili svoje vlastito svjetlucavo ulje za tijelo, potrebna su vam samo dva sastojka za prvi recept: lagano ulje i svjetlucavo sjenilo. Možete koristiti suncokretovo ili kokosovo ulje u kombinaciji s brončanim sjenilom, a ako samo želite shimmer, koristite bijelu/bisernu boju.

Ako se želite malo više poigrati sa pravljenjem glow efekta možete isprobati drugi recept gdje ćete uz maca prah doći do željenog looka. 

Nakon što pripremite odabrane sastojke, zapravo je prilično jednostavno napraviti vlastito ulje za tijelo.

SASTOJCI:

 

20 ml bademovog ulja

1/2 žličice bronzera ili sjene po vašem izboru

posudica/flašica sa poklopcem

PRIPREMA:

 

Izmjerite sastojke i kombinirajte u maloj zdjeli. Miješajte dok se dobro ne sjedini. Prebacite u posudu sa poklopcem. Protresite prije svake upotrebe.

RECEPT ZA GLOW ULJE SA MACA PRAHOM

 

SASTOJCI:

 

boca u spreju od 120 ml

3 žlice kokosovog ulja

2 žlice zlatnog mice praha ili po želji svjetlucave sjene

3-4 kapi esencijalnog ulja po izboru

destilirana voda

lijevak

PRIPREMA:

 

Pomoću lijevka prvo dodajte u bocu kokosovo ulje, a zatim dodajte pažljivo macin prah. Upotrijebite destiliranu vodu kako biste polako sav prah prebacili kroz lijevak u bocu i ostatak boce napunite destiliranom vodom. Dodajte eterično ulje ostavljajući dovoljno prostora da možete protresti smjesu. Kao i kod prošlog recepta, prije upotrebe dobro protresite. Ovaj sjaj možete nanijeti po tijelu, licu, rukama ili poprskajte po kosi za dodatni glow frizuri.

Izvor: