Nekoliko najboljih niskokaloričnih doručaka za mršavljenje

.
Kada kupujete i planirate obroke za mršavljenje, uvijek je pametna ideja imati neke zdrave, niskokalorične doručke za mršavljenje.

 

Na kraju krajeva, istraživanja otkrivaju da uključivanje doručka u vašu redovnu rutinu može spriječiti da postanete gojazni. Osim toga, doručak bogat vlaknima i proteinima može vas zasititi, pomažući vam da izbjegnete nezdrave grickalice tokom dana ili prejedanje tokom sljedećeg obroka.

Omlet od povrća

Omlet od povrća je klasičan doručak s dobrim razlogom. Omlet s povrćem je odličan doručak za mršavljenje jer ga možete prilagoditi tako da bude niskokaloričan i bogat proteinima - dva osnovna elementa za gubitak težine obrok.

Sve što treba da uradite je da pripremite mala tava, dodate nekoliko jaja, pomiješate ih sa povrćem po vašem izboru (poput špinata, luka, paprike ili gljiva), a zatim sipate smjesu u tavu. Uparite svoj vegetarijanski omlet sa tostom od cijelog zrna za dodatni unos vlakana kako biste bili siti i podržali gubitak težine.

Grčki jogurt s bobičastim voćem

Ako nemate vremena za kuhanje, grčki jogurt s bobičastim voćem je opcija za doručak bez problema i za gubitak težine. Grčki jogurt ima visok sadržaj proteina i malo kalorija, ali pazite da odaberete nezaslađenu vrstu kako biste izbjegli dodatni šećer. Uparite svoj grčki jogurt s bobičastim voćem po vašem izboru.

Ovsene pahuljice sa svježim sirom i cimetom

Zobene pahuljice i nemasni svježi sir se spajaju kako bi stvorili vrhunski zalogaj. Ova ovsena kaša sa cimetom sa svježim sirom ima manje od 310 kalorija, a sadržaj proteina i vlakana će vas podesiti za uspjeh u sitosti. Osim toga cimet je prirodan način za dodavanje slatkoće obroku bez dodavanja šećera, a utvrđeno je da cimet smanjuje tjelesnu težinu i masnoće na stomaku, pomažući u prevenciji gojaznosti.