Nevjerovatna priča: Pronađen muškarac za kojim se tragalo 26 godina, sve vrijeme bio...

A

FOTO: Oslobodjenje

Omar je navodno članovima porodice kazao da ih je znao vidjeti kroz prozor, pa istaknuo da nije bio u mogućnosti ikoga dozvati jer nije mogao govoriti

Omar Bin Omran, danas 45-godišnjak, spašen je u nedjelju iz kuće svog dugogodišnjeg otmičara nakon nestanka na putu prema strukovnoj školi prije 25 godina, javili su u srijedu alžirski mediji,

Siroti čovjek pronađen je podrumu kuće svoga otmičara, tek stotinu metara od porodičnog doma. Živio je u prostoriji skrivenoj ispod sijena te ko zna bi li ikad ugledao svjetlo dana da Nacionalna žandarmerija nije ponovno otvorila istragu.

A otvorena je po dojavi porodice žrtve, i to nakon što je osumnjičenikov brat sugerirao da je njegov brat umiješan u otmicu u objavi na društvenim mrežama.

Omar je u međuvremenu prebačen u medicinski centar na liječenje, dok će neimenovanom 61-godišnjem muškarcu biti suđeno za "gnusan zločin", saopćio je ured državnog advokata.

Otmičar tinejdžera također je optužen i za ubojstvo njegova psa.

Nesretna se životinja motala oko kuće osumnjičenog otprilike punih mjesec dana nakon što je Omar netragom nestao te je potom zatečena mrtva ispred Omarove porodične kuće.

Najvjerovatnije je bila otrovana.

Nažalost, Omarova majka, koja nikada nije prestala tražiti nestaloga sina - jednog od njeno devetero djece - umrla je 2013. godine, izjavio je njegov ujak alžirskim medijima.

Omar je navodno članovima porodice kazao da ih je znao vidjeti kroz prozor, pa istaknuo da nije bio u mogućnosti ikoga dozvati jer nije mogao govoriti.

Osjećao se, kako su to prenijeli alžirski mediji, kao da se nalazio pod nekom vrstom čarolije.