Od mršavice do zvijeri: Seksipilna Sarah će vas inspirisati da se pokrenete

Sarah
Gotovo je izgubila život zbog anoreksije, a danas je jača nego ikada

 

Sarah Ramadan je fitness ikona iz Kanade. Stekla je masu sljedbenika nakon što je izgradila nevjerojatnu figuru, nadahnjujući druge da vode zdrav način života.

Međutim, za Sarah ovo nije bilo lako putovanje. Naime, današnja fitness ikona je nekad patila od anoreksije, što je uzrokovalo i brojne mentalne probleme. Sarah se izborila s ovim stanjem, a danas je jača nego ikada. 

 

Evo kako je to uspjela:

Rođena i odrasla u Kanadi, Sarah je odrasla odlučna u tome da postigne savršenstvo u svemu što radi. Međutim, to je postalo izvor njezine nesreće, te su Sarini visoki standardi značili da joj je nedostajalo fizičke aktivnosti.

 

S 14 godina, Sarah je odlučila da izgradi figuru svojih snova. Ona se nadala da će joj ovo donijeti sreću i mir, međutim, ishrani je pristupila na potpuno pogrešan način. Nije jela dovoljno, te je ubrzo počela gubiti kilograme. Koliko god kilograma bi izgubila, ona nije bila zadovoljna. Sarah se počela izgladnjivati, te je vremenom ovo dovelo do razvoja anoreksije.

Sarah je tokom narednih 5 godina gladovala, vjerujući da će je ovo dovesti do idealne figure. Ovaj nedostatak poznavanja fitnessa i zdrave ishrane gotovo ju je koštao njenog života, a 2011. godine i zvanično joj je dijagnosticirana anoreksija. S 19. godina, Sarah je bila u invalidskim kolicima. Njeno tijelo je bilo preslabo da bi samostalno hodala.

Iste godine, nakon što je gotovo izgubila život zbog anoreksije, Sarah je počela raditi na sebi. Shvatila je da premalo jedenje nije odgovor na njen problem, već uzrok njega. Kao rezultat toga, Sarah je započela put ka oporavku uz pomoć svog doktora. Počela je slijediti plan zdrave ishrane koji su izradili nutricionisti, a postigla je zdravu tjelesnu težinu do kraja godine.

Do 2015. godine Sarah se vratila kući iz bolnice. Njeno zdravlje se polako stabilizovalo, te je tada njen brat odlučio da joj pomogne da postigne svoju idealnu figuru - bio je amaterski bodybuilder i dobro je poznavao principe zdrave ishrane i pravilnog treninga.

Počela je dizati tegove u teretani i nije prošlo dugo dok nije vidjela nevjerovatne rezultate. Ponosna na svoj napredak, Sarah je na Instagramu i na YouTubeu otvorila profile pod nazivom "FightForGrowth". Bila je odlučna da upozori druge na opasnosti od poremećaja u ishrani.

Do 2017. Sarah je postala senzacija na društvenim medijima. Njeni sljedbenici širom svijeta bili su nadahnuti njezinom pričom, te su upravo u njoj pronašli svoju fitness inspiraciju. Ova nevjerovatna djevojka može biti inspiracija svima. Bez obzira na tešku bolest i stanje u kojem se nalazila, Sarah se izborila i postala jača nego ikad.

Izvor: