Omiljena mađarica bez pečenja u tri koraka

MAĐARICA
'No bake' deserti stvoreni su za duge vikende.

Priprema kolača je sigurno jedna od najslađih aktivnosti, no užurban i aktivan način života nerijetko nam ne ostavlja dovoljno vremena kako bismo se u potpunosti posvetili izradi slastica. Na sreću, postoje mnoge alternative najdražih kolača čije spremanje je znatno brže, a ukus i više nego odličan.

Postoji li ko da ne voli ukusnu mađaricu? Ovaj kultni kolač jedna je od najdražih slastica, no njezina priprema nije najjednostavnija, ali ne trebate očajavati jer postoji recept za mađaricu koja se ne treba peći. Radi se o tzv. lažnoj mađarici koja osim što se ne peče, ima i nešto drugačije sastojke od originala. Ovakva verzija mađarice je vrlo jednostavan i brz kolač koji je odličan izbor za sve ljubitelje čokolade u kombinaciji s keksom. Izgledom i okusom skoro kao prava, sve što vam je potrebno za izradu ovog deserta su standardne potrepštine za kolače, keksi i čokolada za kuhanje. Kako biste se i sami uvjerili da se radi o iznimno ukusnom kolaču i dostojnom zamjenom mađarice, u nastavku vam donosimo recept i upute za pripremu ovog sjajnog kolača.

Sastojci:

  • - 8 dl vode
  • - 5 žlica šećera
  • - 20 dkg čokolade za kuhanje
  • - 1 maslac
  • - 1 kg keksa po želji, preporučuju se Krašovi Petit Beurre
  • - 0,5 litre vrhnja za šlag
  • - 20 dkg čokolade za kuhanje
Image
mađarica

Priprema:

Sve sastojke prokuhati do mjere kada omekšaju te potom u smjesu umiješati kekse. Prilikom miješanja keksi će se lomiti, no to je i poželjno. Smjesu morate miješati sve dok keksi ne upiju svu tekućinu i dok se u potpunosti ne sjedine sa smjesom koju ste prokuhali. Kada ste zadovoljni s finalnim izgledom i teksturom smjese, stavite je u tavu za pečenje, poravnajte te na posljetku prelijte čokoladnom glazurom koju ćete dobiti tako da vrhnje za šlag i čokoladu za kuhanje otopite na vatri, no pripazite da ne prokuha.

Kada ste sa svime završili, posudu s kolačem ostavite na sobnoj temperaturi da se glazura stisne, a potom je premjestite u hladnjak. Ovisno o jačini hladnjaka, u prosjeku se kolač mora hladiti četiri sata. Jednom kada je kolač stvrdnut, narežite ga kao i klasičnu mađaricu i uživajte s prijateljima i obitelji.


PRIJATNO!