Konačno: Ovako će izgledati Volkswagen Golf VIII

Premda službenih fotografija još uvijek nema, najnoviji render objavljen na stranici kolesa.ru već je proglašen najboljim dosad.

Kreiran je na bazi dosadašnjih službenih teasera, špijunskih fotografija i informacija koje su procurile od strane dizajnerskog centra Volkswagena. Takve informacije uglavnom se i pokažu istinitim, jer proizvođači automobila namjernim plasiranjem mogućeg izgleda u javnost provjere bilo javnosti i potencijalnih kupaca pa do premijere nogo modela mogu napraviti pokoju izmjenu, u slučaju da se komentari pokažu negativnim.

Uglavnom, render mogućeg izgleda koji je objavio kolesa.ru najbolji je dosad te se već ovakav novi Golf može proglasiti finalnim proizvodom. Od prvog je dana bilo jasno kako Volkswagen Golf VIII neće ponuditi drastične izmjene dizajna, nego će više biti usmjeren evoluciji, po uzoru na Porsche 911.

Volkswagen Golf VIII u svakom je slučaju jedan od najznačajnijih modela cijele Volkswagen Grupe pa je njegovom razvoju posvećena posebna pažnja. Čak 180 vodećih menadžera Volkswagen Grupe bilo je uključeno u razvojni proces osme generacije Golfa. Osim dizajna, konstrukcije, izbora materijala, uvođenja novih tehnologije i robotskih linija, oni su bili uključeni i u pregovore sa svim vanjskim dobavljačima, a sve s ciljem da Volkswagen Golf VIII bude što bolji, odnosno da se vrati na tron kralja kompaktne klase.

No, to neće biti nimalo jednostavno, obzirom da konkurencija nikad nije bila snažnija. U razvoj je uloženo gotovo 2,5 milijarde eura, a unaprijeđene proizvodne linije u glavnoj tvornici Volkswagena u Wolfsburgu imat će kapacitet proizvodnje 2000 automobila dnevno.

Za razliku od vanjskog izgleda koji djeluje više kao facelift, a ne novi model, unutrašnjost će, pak, dobiti potpuni ‘makeover’. Potpuno digitalan kokpit i armatura gotovo u potpunosti lišena svih prekidača jasno daju do znanja kako će za upravljanje svime biti zadužen napredan Infotainment sustav. Navodno je upravo kompletna digitalizacija unutrašnjosti glavni razlog kašnjenja na tržište. Vozit će se na dorađenoj MQB platformi zbog čega će na masi izgubiti 70 kilograma a prtljažnik će imati obujam od najmanje 400 litara.

Osim dizelskih i benzinskih motora, u ponudi će biti i blaga hibridna tehnologija s 48-voltnim sustavom. Kupcima će biti dostupan i plug-in hibrid GTE, dok e-Golf neće. Njega će zamijeniti I.D. serija. Također, u ponudi će biti i GTI te R izvedba. Novi Volkswagen Golf VIII GTI imat će 250 KS, a Volkswagen Golf VIII R, perjanica s pogonom na sve kotače, bit će napucana na čak 350 KS.

Izvor: