Ovim navikama pred spavanje kraljica Elizabeta duguje svoju dugovječnost

.

Ako patite od poteškoća s postizanjem kvalitetnog sna ili vam samo tonjenje u san predstavlja prevelik izazov, niste u tome sami. Međutim, jedna jako poznata osoba ima prilično učinkovitu večernju rutinu koja joj pomaže da se dobro odmori. Svi znamo koliko je važan dobar san, a ta osoba ima 96 godina, što bi značilo da bi njeni savjeti o zdravim navikama trebali biti vrijedni zlata.

Radi se o kraljici Elizabeti, o čijim prehrambenim navikama ste nedavno mogli čitati. Pored toga su, pak, objelodanjene i njene navike spavanja.

Spavanje 8 i pol sati dnevno

Prva i vrlo važna navika kojoj zahvaljuje svoju dugovječnost i dobar izgled je spavanje 8 i pol sati svake noći, prema Glamouru, a spava uglavnom između 11 sati navečer i 7 i 30 ujutro.

Prije spavanja obavezno čita, a važno joj je i da tijekom dana prošeta, što joj također pomaže da lakše zaspi uvečer.

 

Održavanje rutine spavanja je ključno

Pored raznih trikova, preparata i tehnika koje su joj dostupne, kraljica Elizabeta svoju rutinu održava vrlo jednostavnom. Kad bolje razmislimo, ono što roditelji nastoje kod male djece je da im uvedu rutinu spavanja, da bi ih naučili pravilnim navikama, znajući da to pridonosi dobrobiti i zdravlju djece.

Ima smisla stoga nastaviti s rutinama i u odrasloj dobi, a to je upravo ono što kraljica primjenjuje već jako dugi niz godina.

Prednosti kraljičinih svakodnevnih navika koje promiču dobar san

Dokazano je da je opuštanje prije spavanja korisno, kao i kretanje tijekom dana. Čitanje prije odlaska u krevet povezano je s mnoštvom prednosti, uključujući oslobađanje od stresa koji se nakupio tijekom dana, ukupnu bolju kvalitetu sna i dugoročne pozitivne učinke na vašu kognitivnu sposobnost.

Izvor: