Ovo je unutrašnjost novog VW Golf 8 koji će službeno biti predstavljen krajem godine

Uprava proizvođača iz Wolfsburga već je najavila kako će novi Volkswagen Golf 8 donijeti digitalnu evoluciju, a sad je u javnost procurila prva fotografija potpuno digitalne unutrašnjosti.

Mnogi s pravom smatraju kako minimalna evolucija vanjskog dizajna neće imati dobru prođu na tržištu. Prema onom što je zasad viđeno, Volkswagen Golf 8, neće se previše razlikovati od starije braće. U Wolfsburgu su očito odlučili krenuti putem koji je uspješno popločao Porsche 911. No, u kompaktnoj klasi teško mogu proći tek kozmetičke promjene, pogotovo u slučaju kad se žele privući novi kupci, kako pišu Automobili.hr.

S druge strane unutrašnjost donosi pravu revoluciju. Potpuno digitalan kokpit i armatura gotovo u potpunosti lišena svih prekidača jasno daju do znanja kako će za upravljanje svime biti zadužen napredan Infotainment sustav. Navodno je upravo kompletna digitalizacija unutrašnjosti glavni razlog kašnjenja na tržište. Naime, prema posljednjim informacijama Volkswagen Golf VIII s prvim isporukama kreće tek u veljači 2020. godine.

Izvor: