Ovo ulje skida nagomilano salo na trbuhu: Vrijedi probati, ubrzat će vam i metabolizam

.
Za razliku od klasičnog jestivog ulja i druge hrane, ovo ulje povećava potrošnju energije u tijelu, a time i brže otapanje suvišnih kilograma. Ipak, važno je jesti i ostale namirnice koje potiču ubrzavanje metabolizma

 

Kokosovo ulje posebno je dobro za otapanje sala na trbuhu, a stručnjaci ga nazivaju i superhranom. Dovoljno ga je svaki dan pojesti dvije velike kašike. Prema jednom istraživanju, žene koje su 12 sedmica svaki dan uzimale kokosovo ulje, znatno su smanjile obim struka.

Također, masne kiseline kakve su u kokosovom ulju smanjuju apetit i osjećaj gladi pa mogu doprinijeti gubitku suvišnih kilograma. Prema jednoj studiji, ljudi koji namirnice s takvim masnim kiselinama jedu za doručak, obično ručaju kasnije od onih koji nemaju takvu naviku.

U vruću kafu ujutro stavite mješavinu kokosovog ulja, kakaa i prirodnog šećernog alkohola (eritritol) kojeg zovu i zdravom zamjenom za klasični šećer.  Oni koji su iskušali ovu metodu dobivanja energije kažu da zaista pomaže, piše portal mindbodygreen.com.

Kakao je bogat željezom, bakrom, magnezijem, manganom, kalijem, fosforom, cinkom i selenom. Osim toga, kakao je namirnica koja ima izuzetno puno antioksidansa, više od većine druge hrane.

Uloga kokosovog ulja je usporavanje probave kofeina i smanjivanje neželjenog učinka kafe. Ono sadrži određene zasićene masne kiseline koje se lako razgrađuju i relativno brzo pretvaraju u energiju. Kombinacija kokosovog ulja i kofeina smanjuje dramatične uspone i padove energije u tijelu i osigurava energiju koja je dugotrajnija i stabilnija.

Recept za tu mješavinu

Sastojci:

šoljica (od 2,5 dcl) omekšanog kokosovog ulja

šoljica (od 2,5 dcl) kakaa

3 kašikice eritritola

Postupak:

Sve sastojke dobro promiješajte, tako da smjesa bude glatka pa je stavite u staklenku i u frižider da postane čvrsta. Potom staklenku smjestite u ormarić pokraj kafe i dodajte u jutarnju kafu – po jednu kašikicu. Miješajte dok se ne otopi.