Par iz Indije traži višemilijunsku odštetu od sina i snahe jer im nisu podarili unuče

.
Par iz Indije pokrenuo je sudski postupak protiv svog sina i njegove supruge. Optužili su ih da su mentalno okrutni te traže odštetu od 650 tisuća dolara ako im ne podare unuče u roku od godinu dana, prenosi BBC.

Sanjeev Prasad (61) i njegova supruga Sadhana (57) iz Indije rekli su za Times of India da su do tog iznosa došli izračunavši koliko su novca potrošili na sina Shreyja (35). To uključuje i obuku za pilota u SAD-u vrijednu 65 tisuća dolara, kao i luksuzni automobil koji su mu darovali za vjenčanje.

"Imam samo jednog sina. Svu svoju ušteđevinu potrošio sam na njegov odgoj i obrazovanje. U Indiju se vratio 2007. zbog ekonomske recesije u inozemstvu. Izgubio je posao i više od dvije godine nije mogao naći drugi. I u tom razdoblju sam ga financijski podržavao", pojasnio je otac.

Sinu je dogovorio brak s 31-godišnjom Shubhangi. Međutim, sin i snaha, koji su sada već šest godina u braku, još uvijek mu nisu podarili unuče. Sanjeev Prasad tvrdi da to njemu i supruzi uzrokuje "ogromnu bol".

Odvjetnik para za lokalne novine ANI News rekao je da slučaj prikazuje istinu društva.

"Ulažemo u našu djecu, osposobljavamo ih za rad u dobrim tvrtkama. Djeca svojim roditeljima duguju osnovnu financijsku skrb", izjavio je te dodao da par želi unuče u roku od godinu dana ili novčanu naknadu.

"San svakog roditelja je postati baka ili djed. I oni su to godinama čekali", napomenuo je odvjetnik.

Neki parovi u Indiji suočeni su s golemim pritiskom članova obitelji da rađaju djecu. Neke majke također su u prošlosti prijavljivale da su doživjele fizičko zlostavljanje jer nisu rodile muško dijete.

Izvor: