Par usvojio sedmoro braće i sestara koji su godinama bili razdvojeni: Bit ćemo zauvijek zajedno

.
Sudija je najavio da bi u najboljem interesu djece bilo da paru bude odobreno usvajanje, kao i da djeci budu promijenjena imena i da proces usvajanja bude okončan

Par iz Sjevernog Teksasa usvojio je sedmoro braće i sestara Filipinaca koji su bili razdvojeni više od dvije godine.

Kris (Chris) i Džesika (Jessica) Milam iz okruga Denton odlučili su da odgajaju dva brata i pet sestara, starosti od pet do 12 godina, koji su bili razdvojeni u tri različita hraniteljska doma u Teksasu.

Par je prošao kroz osmomjesečni proces usvajanja i odveo kući braću i sestre za koje su rekli da su im “namijenjeni”.

- Od trenutka kada sam pročitala njihove profile, rekla sam: ‘O, ovo su djeca za nas' -kaže Džesika.

“Oni vole životinje, vole da rade, vole biljke. Imali smo praznu kuću u koju smo se upravo uselili. Odabrali smo veliku kuću, da bi bilo dovoljno prostora za sve. Mi smo samozaposleni, tako da je malo lakše brinuti o sedmoro djece različitih uzrasta”.

Sudija je najavio da bi u najboljem interesu djece bilo da paru bude odobreno usvajanje, kao i da djeci budu promijenjena imena i da proces usvajanja bude okončan.

- Djeca su često pitala da li mogu da pođu kući sa mnom, bar na jedan dan. Pokušavali su da pregovaraju o tome da dođu što prije. Bili su uzbuđeni što su konačno zajedno, ali i što će imati roditelje uz koje će ostati zauvijek -prisjeća se Džesika.

Ona i njen suprug prvobitno su planirali da usvoje manje djece, ali su ih okolnosti navele da promijene mišljenje.

- Ovo je znak da ćemo zauvijek biti pod jednim krovom - izjavila je jedna od usvojenih djevojčica.

- Imaćemo porodicu koja će se brinuti o nama dok ne odrastemo i ne budemo mogli da se brinemo o sebi - dodao je njen stariji brat.

Izvor: