Počela se baviti sportom da izgubi na težini, danas jede 3000 kalorija u danu

.

 

CROSSFIT zvijezda Sara Sigmundsdottir sportom se počela baviti kako bi smršavjela i našla dečka. Užasavala se utega i mislila je da će postati muškobanjasta ako ih bude dizala.

11 godina kasnije jedna je od najfit žena svijeta i na tržište je lansirala svoju marku odjeće dizajniranu za mišićave žene.

"Želim normalizirati snažna ženska tijela", kaže ta Islanđanka.  

Sigmundsdottir je proslavila 29. rođendan, a CrossFitom se počela baviti sa 17. 

"Ne mogu vjerovati da mi je u početku cilj bio ne dobiti mišiće. Nikad nisam htjela dizati utege pred muškarcima jer me bilo sram", dodaje

https://www.instagram.com/p/CRwweOUjihG/?utm_source=ig_embed&ig_rid=f7818fee-f328-41f0-9771-9697d39f4618

S vremenom je naučila voljeti svoje tijelo, a inspiraciju je pronašla u CrossFit sportašicama. 

"Kroz posljednjih nekoliko godina iznenada sam shvatila da sam jedinstvena. Zapitala sam se zašto toliko mrzim kako moje tijelo izgleda, kad mogu napraviti toliko toga", prisjeća se. 

U svojim počecima unosila je premalo kalorija. Htjela je smršavjeti i to joj je jedino bilo važno. Danas jede više i radi s profesionalnim nutricionistom koji joj pomaže da se pravilno hrani. 

U danu pojede oko 3000 kalorija i prati unos makronutrijenata. Otprilike jednom u dva tjedna pojede obrok kojim krši dijetu. Najčešće je to pizza ili sladoled. 

"Ovisi o godišnjem dobu. Nedavno mi je cheat meal bio izlazak s društvom, popila sam nekoliko pića", kaže. 

Sigmundsdottir želi biti uzor ženama i pokazati im kako imati zdrav odnos s hranom.

"Želim da me pogledaju i shvate da se do ovoga ne dolazi izgladnjivanjem. Sretna sam, zabavljam se i odlično izgledam. Moj cilj je pronaći ravnotežu", zaključila je.

Izvor: