Prodaje se Porsche 911 Carrera RS 2.7 koji je pripadao Paulu Walkeru

porsche

Fantastični primjerak Porschea 911 Carrera RS 2.7 iz 1973. godine bit će prodan na aukciji, a poseban je i po tome što je pripadao preminulom holivudskom glumcu Paulu Walkeru.

Očekuje se da će automobil zbog svog izvrsnog stanja, ali i povezanosti s Walkerom, na aukciji dostići rekordnu cijenu, a vrijednost ovog Porschea se trenutno procjenjuje između 850.000 1.060.000 dolara.

Riječ je o modelu koji spada među najlegendarnije, proizveden je u martu 1973. godine kao jedan od svega 1.580 primjeraka. Lakiran je u svijetlo žutu boju, dok je karoserija ukrašena crnim detaljima. Automobil je prešao nešto više od 94.000 kilometara te ga je restaurirala kompanija Autobahn Interiors iz San Diega u Kaliforniji. Kompanija Jerry Woods Enterprises je obavila restauraciju pogona, kočnica i ovjesa. Porsche posjeduje poznate Fuchs felge koje izgledaju savršeno kao i ostatak automobila.

Specijalni četverotočkaš će biti prodan s detaljnom dokumentacijom koja dokazuje njegovu historiju uključujući FIA-inu potvrdu za učešće u Group 4 i Group 3 Touring Series utrkama.

Ovaj automobil je bez sumnje zvijezda Walkerove kolekcije koji je skupljao različite fantastične automobile. Posjedovao je nekoliko primjeraka BMW-a M3, Carreru GT, nekoliko primjeraka Nissana Skyline i mnoge druge automobile.

Izvor: