Sirovi cheesecake od makadamija

.
U dvije zasebne zdjele potopite makadamija i indijske oraščiće u hladnu vodu

Sastojci: 2 šoljice makadamija oraščića, 1,5 šoljica indijskih oraščića, 1/5 šoljica hurmi bez koštica, četvrtina šoljice sušenog kokosa ili kokosa u listićima, 6 kašika kokosova ulja rastopljenog, četvrtina šoljice soka od limete, četvrtina šoljice agavina sirupa, pola mahune vanilije, 3 šoljice bobičastog voća (borovnica, malina…) 

 

 

Priprema: U dvije zasebne zdjele potopite makadamija i indijske oraščiće u hladnu vodu. Ostavite ih da se namaču 4 sata, zatim operite, procijedite i stavite na stranu.

 Ubacite makadamija oraščiće i hurme u multipraktik pa propulsirajte do grublje teksture.

 Na dno kalupa za pite rasporedite listiće kokosa. Preko toga utisnite smjesu od makadamija i hurme kako biste dobili koru.  

 U multipraktik stavite indijske oraščiće, kokosovo ulje, sok od limete, agavin sirup i 6 žlica vode. Ostružite srž iz mahune vanilije, dodajte u multipraktik pa izmiksajte tako da dobijete glatku teksturu. Smjesom nadjenite koru od makadamije u kalupu.

 Prebacite u zamrzivač na 1-2 sata kako bi se torta dodatno stisla. Zatim je malo odmrznite u frižideru pa je narežite i svaku krišku pospite bobičastim voćem.

 

Foto:Arhiv