SQ5 je dizelska raketa iz Audija

asd
Audi je odlučio nedavno obnovljeni Q5 obogatiti ponudom SQ5 izvedbe pokretane moćnim dizelašem.

Slovo S već neko vrijeme u Audiju znači dizelski motor, barem kad je Evropa u pitanju. 3.0 V6 TDI je stari znanac, a ovdje daje 341 KS i 700 Nm.
 
Njime ovaj crossoverski krstaš u troznamenkasto područje dolazi za 5,1 sekundu, a ne posustaje do 250 km/h. Kako se radi o tzv. mild hibridu s 48V sistemom i ovdje se nudi električno krstarenje. Traje do 40 sekundi, a u praksi smanjuje potrošnju za 0,7 l/100 km.

U Audiju ističu kako sprint do stotke traje 5,1 sekundu, a maksimalna brzina ograničena je na 250 km/h. Motor je i dalje mild hibridni s 48-voltnim električnim sistemom uz koji je moguće krstariti do 40 sekundi, a kako kažu u Audiju, potrošnju smanjuje za 0,7 litara na 100 km, prenosi Index.hr.

SQ5 se vizualno distancira agresivnijim nastupom i modernim svjetlima, sprijeda Matrix LED i straga OLED. Sportski ovjes S spušta vozilo za 30 mm, a na to se nadovezuju 20-inčni naplatci. Iznenađenje su vidljivi završeci ispuha, koje na dizelašima dugo nismo vidjeli. Interijer je preslika redizajniranog Q5, uz dodatak sportske dekoracije.

Dolazak na europsko tržište očekuje se početkom sljedeće godine, a cijena u Njemačkoj iznosit će 68.137 eura.

Izvor: