Svjetski stručnjaci: Samo jedna frizura pristaje svakoj ženi

Srednja dužina kose, e.odnosno ona do ramena ili ispod pristaje svakom obliku lica, kao i teksturi kose.

Ukoliko želite nešto novo na sebi, pravi izbor je promjena frizure. Ako niste sigurni šta je vaš izbor, poslušajte savjete stručnjaka koji tvrde da postoje dužina i oblik kose koji odgovaraju svakoj ženi.  

Najbolji svjetski stručnjaci tvrde da srednja dužina kose, odnosno ona do ramena ili ispod pristaje svakom obliku lica, kao i teksturi kose. U frizure do ili preko ramena spadaju sve dužine kose koje se ne smatraju kratkim bobom, kao i frizure s jako dugom kosom koja dostiže dužinu ispod sredine leđa. 

Srednja dužina kose najlakša je za održavanje te pruža mnogo prostora za eksperimentiranje, tako spomenuta frizura može biti ravno ošišana ili stepenasta, sa šiškama ili bez, sve je do vas. Ukoliko imate dugu kosu, ovo je najbolji način da osvježite svoju frizuru bez drastične promjene, kao i bez dvojbe da li ćete biti zadovoljni promjenom.  

Također, frizura do ili ispod ramena laka je za stiliziranje i održavanje. Ova svevremena frizura vizuelno će vaš lik učiniti mlađim.

Jedinstvena i laskava ova frizura idealna je kada želimo kosu svezati u rep ili podići u lijepu punđu.

Ako ste skeptični prema ovoj dužini kose, poznate ljepotice će vas razuvjeriti. U našoj galeriji možete pogledati slike najljepših frizura do ili preko ramena.

Izvor: