U Aziji su ludi za ovakvim vozilima, prednji kraj je nevjerojatan

asd
Ako ste mislili da su Lexus i BMW pretjerali, pogledajte ovaj novitet.

U Aziji su luksuzna kombi-vozila sve popularnija, a ovaj trend polako se širi i na ostala tržišta. Ova vozila dijelom možemo svesti i pod MPV nazivnik, a prvi put su aktualizirana još 2019. godine lansiranjem Lexusa LM. Nedavno je nešto slično ponudio i Hyundai s modelom Staria koji doista izgleda svemirski.

Sada je Voyah, luksuzna podmarka Dongfenga, predstavila svog aduta. Zove se Dreamer, a u prodaju dolazi iduće godine. 

Voyah Dreamer nije revolucionaran, ali je ipak dojmljiv. Sve dok ne vidite prednji kraj, kojim dominira ogromna prednja maska. Toliko je velika da je marginalizirala svjetla, a odbojnika gotovo da i nema. Pridodamo li svemu krom, postaje jasno kako se danas doživljava luksuz.

Ono što je vrijedno pohvale su implementacija kliznih vrata te velike staklene površine. Stražnji kraj je, pak, dobio i spojler te elegantna horizontalno orijentirana svjetla.

Međutim, ono zbog čega se kupuju ovakva vozila, ipak su interijer i luksuz koji pružaju. 5.315 metara dugačak Dreamer nudi rekordnu prostranost, ali i napredne tehnologije. Prednja armatura je u potpunosti digitalizirana, vozilo ima 2+2 konfiguraciju sjedala. Da biste saznali o kakvom luksuzu i komforu se ovdje radi, dovoljno je baciti oko na promotivne fotografije. 

I to nije sve. Naime, iako se radi o kombiju, ovaj je model postavljen na novu platformu, a nudit će se u elektrificiranim kombinacijama. Električna verzija navodno raspolaže sa 693 KS i 1040 Nm, a uz AWD pogon to bi ga moglo učiniti najbržim modelom u segmentu u globalnim okvirima. 

Foto: Dongfeng
 

er
Izvor: