VIDEO Jedan Tesla pogodio policijski auto, drugi otklizao s ceste, a treći potonuo

.
NAKON što prelistate strane medije, mogli biste se zapitati tko vozi Tesle.

Nema sumnje, Tesla i vozači Tesle su pod povećalom. Neki ih na tapetu stavljaju zbog ogromne snage kojoj su brojni vozači nedorasli, drugi kritiziraju sustave asistencije, a treći su tu iz zlobe, odnosno nemogućnosti da se pomire s aktualnim trendovima u autoindustriji.

 

Kad se sve zbroji, najviše štete donose oni koji zloupotrebljavaju sustav za autonomno upravljanje vozilom, kao i neiskusni vozači s teškom nogom na gasu. A to ruku na srce nije vezano samo za Tesle, zar ne? Krenimo redom.

 

Gledao televiziju, pa se zabio u policijsku patrolu

Vlasti u Sjevernoj karolini objavili su snimku nadzorne kamere koja prikazuje trenutak u kojem se Teslin automobil zabio u policijsko vozilo zaustavljeno uz prometnicu. 

 

Incident se dogodio još u kolovozu 2020. godine, a nepoznato je zašto je tek sada stigao u javnost. U svakom slučaju, nedostajali su milimetri da stradaju i policajci. Ovako je nastradao tek policijski Dodge Charger i Tesla kojeg ne možemo vidjeti. Naknadno je utvrđeno da je Tesla bio na autopilotu, a vozač je gledao film na pametnom telefonu, javlja Newsweek.

Vozač Tesle je lišen slobode i optužen za nesavjesnu vožnju i nepropuštanje vozila hitne službe. Sličan događaj zbio se i u rujnu prošle godine na Floridi. Tada se u parkirano policijsko vozilo zabio Tesla Model 3.

Tesla Model X potonuo u Španjolskoj

Kratki video pokazuje mjehuriće zraka i dim iznad površine vode. Tek fotografije otkrivaju da je u pitanju Tesla Model X koji je završio na dnu marine. Nakon što se napunio vodom i ohladio, električni SUV je dignut na površinu uzgonskim elementima te vraćen na kopno. 

Nije poznato kako je Tesla Model X završio u moru. 

 

Izgubio kontrolu na autocesti

Ranije ovog mjeseca na cesti u Cincinnatiju dogodila se prometna nezgoda u kojoj je vozač Tesle Model 3 izgubio kontrolu nad vozilom dok je vozio krajnjom lijevom trakom dijelom prekrivenom snijegom. 

Automobil je nekontrolirano krenuo u desnu stranu, udario u Hyundaijev kamionet i potom se odbio lijevo i na kraju zabio u zaštitnu barijeru. Još jedan primjer koliko malo je potrebno da se izgubi kontrola nad vozilom, a što može završiti fatalno po vozača, putnike u automobilu i ostale sudionike u prometu. 

Pogledajte video OVDJE

 

Izvor: