YouTuber se odrekao gaziranih pića na 109 dana pa se oduševio rezultatom

youtuber
Dijetalna gazirana pića prepuna su umjetnih zaslađivača i ostalih industrijskih kemikalija, a stručnjaci se slažu da nisu dobri za vas.


YouTuber Joel Wood je odlučio testirati može li potpuno izbacivanje gaziranih pića iz prehrane napraviti značajnu zdravstvenu razliku. Naime, prije svog eksperimenta je pio i do dvije litre dnevno dijetalnih gaziranih pića, a potom ih je potpuno izbacio, i to na više od tri mjeseca.

Iako priznaje da su prvi dani bili izazovni, Wood je na kraju rekao kako mu je puno lakše živjeti bez takvih napitaka te ih planira nastaviti izbjegavati.

Odvikavanje od te loše navike imalo je velike koristi, kako za novčanik tako i za njegovo zdravlje. Uštedio je značajnu količinu novca - oko 3 dolara dnevno, odnosno gotovo 300 dolara ukupno. Osim toga, konzumirao je puno manje šećera.

Ispričao je kako je prvu krizu doživio već prvog dana, oko 13 sati. Drugi dan je obilježio osjećaj umora i tromosti, a do toga je vjerojatno došlo zbog nedostatka kofeina, koji je glavni sastojak mnogih gaziranih pića. No, nakon toga su stvari postale puno lakše te je već sedmog dana primijetio da ima više koncentracije. To ga je motiviralo da nastavi ustrajati prema cilju.

Već krajem drugog tjedna mu je postalo puno lakše oduprijeti se izazovu te gotovo nije ni osjećao žudnju za gaziranim sokovima.

Ipak, bilo je trenutaka u kojima je suzdržavanje od takvih napitala bilo izrazito teško. Kako je rekao, najviše se mučio nakon treninga.

"Teško je kad sam stvarno žedan, a nakon treninga, kada osjećam da mi je razina šećera u krvi prilično niska, čini mi se da moje tijelo žudi za najslađim čega se mogu sjetiti, a to su umjetni zaslađivači", rekao je.

Kod kuće je vrlo lako izbjegavao posezanje za gaziranim napitcima jer ih više uopće nije ni kupovao, ali bio je u iskušenju kada god bi se našao u restoranu gdje su gazirana pića bila svuda oko njega. No, u takvim situacijama je posezao za mineralnom vodom.

Iako je prvobitno planirao odraditi 30-dnevni izazov, na kraju se odlučio produžiti ga na čak 109 dana, kako bi prvo gazirano piće mogao popiti tek na Božić. Završetak izazova je proslavio nazdravljajući upravo omiljenim gaziranim pićem, ali je priznao da je nakon svega okus bio razočaravajuć

Video možete pogledati i OVDJE

Izvor: