Youtuber napravio minimalne promjene pa u deset dana izgubio tri kilograma

.
NAKON napornog razdoblja tijekom karantene fitness youtuber Will Tennyson nedavno je sam sebi zadao izazov da izgubi što je više moguće kilograma u samo 10 dana a da pritom ne radi drastične promjene.

 

Iako obično pojede 3000 kalorija dnevno, za ovaj mini izazov je taj unos smanjio na 2300-2400 kalorija.

 

Kako kaže, nije potrebno brojati svaku kaloriju, ali se važno pobrinuti da unesete dovoljnu količinu proteina i vlakana te da obratite pažnju na konzumaciju ugljikohidrata i masti.

Nakon što je prakticirao povremeni post Tennyson se prebacio na ono što naziva makro post, gdje tijekom dana jede samo proteine, a navečer konzumira druge namirnice.

 

Tvrdi da zahvaljujući proteinima može kontrolirati osjećaj gladi.

 

"Možda ćete primijetiti da ste, kada pojedete obrok koji sadrži ugljikohidrate ili jedete samo ugljikohidrate, odmah nakon što pojedete opet gladni", istaknuo je te objasnio da takvi obroci izrazito utječu na razinu šećera u krvi, što se ne događa kada konzumirate uglavnom proteine.

 

Uz promjenu načina prehrane, druga promjena koju je napravio je povećavanje broja koraka koje je pravio tijekom dana. I inače nastoji postići 10.000 koraka dnevno, ali tijekom desetodnevnog izazova svoj je cilj povećao na 15.000 do 20.000 koraka.

 

"Osobno smatram da je hodanje vrlo učinkovito za gubljenje masnoće, ali je i vrlo podcijenjeno", kazao je te naveo neke prednosti hodanja: "Ne povećava apetit, lako se oporavite od njega i zapravo sagorijeva tonu kalorija."

 

Na kraju Tennyson također preporučuje ljudima da obrate pažnju na energiju koju troše tijekom svakodnevnih aktivnosti koje ne uključuju jedenje, spavanje i vježbanje, piše Men's Health. Istaknuo je kako je važno pronaći načine za uključivanje tjelesne aktivnosti u druge dijelove dana, poput parkiranja dalje od odredišta i šetnje.

"Promjenom nekoliko stvari možete sagorjeti puno dodatnih kalorija", kaže on.

 

Upravo takve male promjene tijekom nekog vremena će napraviti veliku razliku.

 

Na početku izazova youtuber je težio 81,3 kilograma te je imao 14 posto tjelesne masti, a na kraju izazova je težio 78,5 kilograma te se tjelesna masnoća smanjila na 12,6 posto.

Video pogledajte OVDJE.

Izvor: