Zbog ovih aplikacija imamo više slobodnog vremena, imate li ih?

Vrijeme
UZ VELIKU količinu poslovnih zadataka, ali i dnevnih privatnih obaveza koje nas sustižu, malo tko stiže obaviti sve što se od njega očekuje, a slobodno vrijeme gotovo da i ne postoji. Ako vam je potrebna pomoć oko organizacije vremena, potražite je u aplikacijama. Možda nisu nešto za čim biste prvo posegnuli, no dopustite modernoj tehnologiji da vam olakša život.


Na tržištu su danas dostupne brojne besplatne aplikacije koje štede vaše vrijeme, a neke mogu pomoći i u učinkovitijem poslovanju. Ovo su neke od njih.

Aplikacije mogu olakšati poslovne procese
Često trošimo vrijeme na nepotrebne sastanke i prepiske mailovima koje bismo mogli brže riješiti online, videopozivima. Aplikacije Skype i Zoom su među najpopularnijima za online sastanke. Aplikacija Skype na mobilne je uređaje preuzeta više od jedne milijarde puta, a njenu popularnost sustiže i druga, dosta slična aplikacija - Zoom. 

Umjesto da se mailom dogovarate s kolegama kako realizirati neki projekt i trošite sate na sastavljanje mailova i korekcije ideja, sastanak s cijelim timom možete održati upravo preko ove aplikacije. Dijeliti možete i dokumente, fotografije, videe, a poziv može biti sniman u formatima MP4 ili MPA. Na raspolaganju su vam i online ploče za pisanje i prezentiranje.

Foto: Huawei PR

Koliko ste puta jurili sa sastanka na sastanak i zakasnili zbog traženja parkinga? Budući da je parking jedan od glavnih problema u većim gradovima, razmislite o upotrebi taksija. Uz aplikaciju Bolt s mobitela možete naručiti svog osobnog vozača koji će vas odvesti do odredišta. Tako ćete uštedjeti vrijeme koje biste inače potrošili na traženje parkinga, a i vrijeme provedeno u taksiju možete iskoristiti za pripremu za sastanak.

Još jedna korisna aplikacija u poslovanju je i DocuSign uz koju svaki dokument možete autorizirati svojim e-potpisom pa ni jedan dokument ne treba stajati u uredu i čekati na vaš dolazak.

Zaboravite na stajanje u redu
Osim u poslovnim procesima, aplikacije mogu pomoći i u bržem obavljanju nekih privatnih obaveza. Jedna od stvari koja nam često oduzima vrijeme jest upravo stajanje u redovima ispred banaka. Kako biste to izbjegli instalirajte aplikaciju svoje banke na mobilni uređaj. Većina banaka danas nudi opcije brzog plaćanja računa, pregleda stanja i prebacivanja novaca preko aplikacije. Bankarske su aplikacije i u potpunosti sigurne te nude prijavu otiskom prsta ili skeniranjem lica.

Među popularnim aplikacijama je i KEKS Pay uz koji možete jednostavno i brzo primati te slati novac, i to bez naknade.
Aplikacije mijenjaju naša putovanja
Aplikacije su olakšale još jedan segment našeg života - putovanja. Aplikacija Hitlist pomoći će vam da uštedite vrijeme koje biste potrošili na provjeravanje raznih ponuda preko agencija. Aplikacija će vam izlistati najpovoljnije karte za željene destinacije. Sami možete i namjestiti koja vam zračna luka najviše odgovara, želite li putovati vikendom ili radnim tjednima te budžet koji vam odgovara. Hitlist će vam uštedjeti dosta vremena, ali i novca.

 

Jedna od aplikacija koje morate imati na svojim uređajima je booking.com. Aplikacija je to koja nudi mnoštvo prijevoznih opcija, smještajnih objekata te još mnogo toga. Booking u ponudi ima više od 28 milijuna smještajnih jedinica, od čega 6,2 milijuna čine samo kuće za odmor, apartmani i drugi jedinstveni smještaji. Gdje god odlučili putovati, uz ovu aplikaciju možete brzo i jednostavno rezervirati smještaj.

Tražite li isključivo hotelski smještaj, u tome vam može pomoći aplikacija Trivago, koja će vam izlistati svu ponudu hotelskog smještaja na traženoj lokaciji te će hotele filtrirati po broju zvjezdica, ocjenama, dostupnosti Wi-Fija, plaže ili bazena.

Uštedite vrijeme i na pretraživanju aplikacija
Kako biste brzo i jednostavno pronašli sve aplikacije koje vam mogu uštedjeti nešto vremena pobrinuo se Huawei. Njegov novi alat temeljen na pretraživaču Petal Search korisnicima Huaweija nudi otvoren pristup milijunima aplikacija omogućujući im da lako pretražuju razne stvari koje im trebaju izravno s početnog zaslona svog uređaja.

Izvor: