Muzaferija imala probleme jer posjeduje pasoš Bosne i Hercegovine

g

Nevjerovatna situacija nam dolazi iz Sjedinjenih Američkih država, a veoma neugodna scena zadesila je najbolju bh. skijašicu, Elvedinu Muzaferiju.


Muzaferija je odlučila da se za nastavak sezone u Svjetskom kupu priprema na ameriškom konitnentu, ali naišla je na probleme.

Naša najbolja skijašica je na ulazu u SAD imala prave neugodnosti. Elvedinu su izdvojili ispitivali, čak i pregledali torbe s opremom, sve jer je psojedovala bh. pasoš.

Ova situacija je razočarala bh. skijašicu, ali i sigurno upalila alarm kada su u pitanju bh. sportisti.

Nedopustivo je da zbog bh. pasoša naši najbolji ambasadori doživljavaju ovako neugodne situacije.

Sigurno će ova dešavanja izazvati dosta polemika u našoj državi, ali i upaliti mnoge alarme.

Muzaferija nije krila duboko razočarenje

"Zamislite, putujete sa 10 torbi jer se vraćate sa treninga, tu su skije, pancerice i sve privatne stvari, na check-in vas izdvoje jer eto imate bosanski pasoš", rekla je Muzaferija i nastavila.

"Prvo idete na ispitivanje, a zatim svih 10 torbi otvore i svaki dio odjeće koji se nalazi unutra izvade i pregledaju pojedinačno. Znači, pričamo o 10 torbi, za svaku po 20 minuta i onda vas ostave sa svim tim stvarima izvan torbe da opet sami spakujete i stignete na avion.

Bh. pasoš predstvaljao problem.

"I sve to jer imate bosanski pasoš, bez ikakve druge osnove. Da li će se naći rješenje za sportiste da ne moramo doći na aerodrom 8 sati prije leta da bismo bili sigurni da ćemo i stići na let?”