AEK - Velež 0:0: Počela je utakmica u Atini po velikoj vrućini

.

Nogometaši AEK-a i Veleža večeras od 20 sati na Olimpijskom stadionu Atini igraju revanš utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige

5' - Nema uzbuđenaj na otvaranju utakmice. Počelo je s nekoliko prekršaja na obje strane.

1' - Počela je utakmica u Atini, a trenutna temperatura je 35°C.

19:55 - Igrači oba tima izlaze na teren u ovim trenucima. Sretno Rođeni!

19:50 - Oko 20-ak pristalica Rođenih stigli su u Grčku, a najvatreniji navijači mostarskog kluba, popularni Red Army, transparentom na ulicama grčke prijestolnice pružili su podršku svojim igračima.

"Sad kreni ti hrabro, bori se", napisali su na paroli navijači Veleža.

19:45 - Glavni sudija meča je Škot Kevin Clancy, a pomoćnici su mu njegovi sunarodnjaci David McGeachie i Sean Carr. Četvrti sudija je Steven McLean, također iz Škotske.

19:40 - Tokom sedmice nogometaši Veleža radili su na otklanjanju grešaka iz prvog meča.

Prije svega, to su bili defanzivni propusti kod prekida, te brža tranzicija po osvojenoj lopti. Svoju šansu tražit će i u nešto sporijoj odbrani grčkog tima, koji je prema Dudićevom mišljenju pod ogromnim pritiskom i neće birati sredstva da dođe do pobjede i prolaza.

19:35 - Rođeni su prije sedam dana na Grbavici slavili rezultatom 2:1 i imaju se pravo nadati prolasku dalje.

"Realno, AEK je mislio da će imati lak zadatak, ali sada će morati ganjati zaostatak iz prvog meča. Znamo dobro grčki mentalitet i morat ćemo izdržati njihove napade. Ključno je ne primiti gol u prvih 20 minuta, a ako ga zabijemo imamo velike šanse za prolazak dalje", rekao je trener Veleža Feđa Dudić.

19:30 - Stigli su i sastavi timova. Domaći će krenuti ofanzivno u sistemu 4-3-3, dok je trener Veleža Feđa Dudić na klupi ostavio jedanog od najboljih igrača - Brazilca Brandaa.

U sastav se vratio i oporavljeni Samir Radovac, dok su Denis Zvonić i Obren Cvijanović na klupi za rezervne igrače.

AEK: Stanković, Bakakis, Vranješ, Tzavellas, Mitaj, Mantalos, Le Tallec, Szymanski, Garcia, Araujo, Tanković.

Velež: Bogdanović, Ovčina, Isić, Zeljković, Dario, Hasanović, Radovac, Ćosić, Pršeš, Anđušić, Zajmović.

Foto: UEFA
 

19:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos revanš utakmice drugog pretkola Konferencijske lige između AEK-a i Veleža. Susret se igra na Olimpijskom stadionu u Atini s početkom u 20 sati.