Ahmedhodžić je potpuno zaludio navijače Sheffielda, zato je stiglo i prestižno priznanje

nogomet
Bosanskohercegovački reprezentativac Anel Ahmedhodžić izabran je za najboljeg igrača mjeseca u Sheffield Unitedu i to na impresivan način.

 

Ahmedhodžić (23) potpuno je zaludio navijače kultnog engleskog kluba i svi se dive upravi koja ga je za relativno mali novac dovela iz Malmoa, posebno za engleske standarde.

U proteklom mjesecu bh. stoper je bio impresivan i zahvaljujući sjajnoj statistici. Osim u odbrani, priključivanjem u napadačkim akcijama Oštrica dao je veliki doprinos u postizanju golova.

Ahmedhodžić je postigao tri gola uz jednu asistenciju u mjesecu augustu, na čemu bi mu pozavidjeli i renomirani napadači. S druge strane, upisao je tri "clean sheeta" i njegov Sheffield je upisao čak četiri pobjede.

Stoga, bh. reprezentativca su izabrali za najboljeg igrača mjeseca, a to su učinili na impresivan način.

Ahmedhodžić je dobio nagradu sa 65,55 posto glasova navijača Sheffielda što je potvrda koliko je već "kupio" klupske pristalice.

U mjesecu augustu posebno se izdvaja fantastična partija protiv Readinga i pobjeda rezultatom 4:0. Ahmedhodžić je tom prilikom postigao dva gola i doveo svoju ekipu na vrh Championshipa.