Ahmedhodžić se ekspresno oporavio, od starta igra utakmicu protiv Tottenhama

Anel
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Anel Ahmedhodžić (24) našao se u početnoj postavi svog Sheffield Uniteda u današnjem duelu 5. kola Premiershipa protiv Tottenhama.

 

Ahmedhodžić će zauzeti mjesto u posljednjoj liniji gostujućeg tima na Tottenham Hotspur stadionu te se tako potvrdilo da je manja povreda koju je imao za njega prošlost.

Naš štoper je prije 14 dana odigrao posljednju utakmicu protiv Evertona kada se također našao u početnoj postavi te je na terenu proveo 90 minuta.

Potom je uslijedila reprezentativna pauza, ali se Ahmedhodžić nikada nije pojavio u Bosni i Hercegovini među Zmajevima, što je izazvalo brojne kontroverze u našoj reprezentaciji.

Ahmedhodžić se pravdao da je povrijeđen i da je o tome na vrijeme i kako treba obavijestio našu selekciju, ali ga je Nogometni savez BiH ubrzo suspendovao.

Naime, postupak suspenzije Ahmedhodžića je pokrenut na zahtjev selektora Mehe Kodre i direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića. Ahmedhodžić je, kako se navelo, prekršio odredbe pravilnika o reprezentacijama zbog čega će biti adekvatno sankcionisan.

Nada svih u BiH je da će se ovaj problem riješiti na obostrano zadovoljstvo, a svakako raduje da Ahmedhodžić nije povrijeđen.

 

FOTO