Ajaxov nogometaš otkrio kako ga je Salma Hayek nagovarala na transfer

.

Ajaxova zvijezda Edson Alvarez otkrio je u intervju za nizozemske medije kako ga je glumica Salma Hayek pokušavala uvjeriti da pređe u Rennes.

Francuski klub pokušao je dovesti defanzivnog veznjaka u ljetnom prijelaznom roku, ali je on odlučio ostati u glavnom gradu Nizozemske.

Rennes je tom priliko upotrijebio i posebnu taktiku kako bi ga pokušao uvjeriti, pozivajući meksičku glumicu Hayek, inače suprugu vlasnika kluba i zvijezdu nekoliko holivudskih filmova, da mu se obrati.

Alvarezu je polaskalo interesovanje tako poznate sunarodnjakinje, ali je na kraju ipak sretan što je ostao u Ajaxu.

"Bilo je veoma teško odbiti Rennes, ali na kraju nisam sumnjao", rekao je za De Telegraaf.

"Želim igrati u Ligi prvaka, protiv velikih klubova. A prije ove sezone bio sam u startnoj postavi samo šest mjeseci. To je prekratko da bih ovdje ostavio neizbrisiv trag. Imam još mnogo toga da dokažem. Hayek me je pokušala uvjeriti da se predomislim. Kao poznata meksička sunarodnjakinja, nazvala me je i pokušala nagovoriti da dođem u Francusku. To me iznenadilo i laskalo mi je, ali moj izbor za Ajax je bio siguran i ja sam joj to objasnio", ispričao je Alvarez te dodao:

"Ona je velika i poznata glumica, ogromna zvijezda, zbog svojih holivudskih filmova koji se prikazuju širom svijeta. Izuzetno je cijenim. Ona je primjer jer se kao Meksikanka borila da dođe tu gdje je danas."

Reprezentativac Meksika se pridružio Ajaxu 2019. godine.

Ovaj 23-godišnjak je polako ulazio u prvi tim nizozemskog kluba, ali je ove godine postao jedan od glavnih igrača i miljenik navijača.

"Ajaxov stil zahtijeva mnogo i morao sam se tome prilagoditi. Trebalo mi je mnogo truda i vremena te nije išlo dovoljno brzo. Tek od početka ove godine shvatio sam šta je potrebno da bih bio igrač Ajaxa", rekao je o svom putu ka prvom timu.