Arturo Vidal obukao dres Argentine, pa uništio Mbappea komentarom

.
Jedva je dočekao ovaj trenutak.

 

Mnogi neutralni navijači širom svijeta sretni su zbog pobjede Argentine u finalu Svjetskog prvenstva protiv Francuske, prvenstveno zbog toga što je Lionel Messi napokon osvojio trofej koji mu je nedostajao.

Messi je bio najbolji igrač turnira na kojem je postigao sedam golova, od čega dva u ludom finalu protiv Francuske u nedjelju. Čestitke najboljem svih vremena dolaze sa svih strana.

Argentinski trofej slavi se širom svijeta, naročito u Južnoj Americi. Reprezentativac Čilea i Messijev bivši saigrač Arturo Vidal također je slavio sa Gačuima. Obukao je dres Argentine i jednim komentarom uništio francusku zvijezdu Kyliana Mbappea.

"Zaslužuješ to, brate Leo Messi. Blago tebi i tvojoj porodici uvijek", napisao je na svom službenom Instagram profilu nekadašnji vezista Barcelone.

Vidal je potom kritikovao Francuza Kyliana Mbappea, prisjetivši se nedavne izjave PSG-ovog napadača u kojoj je osporavao južnoamerički kvalitet nogometa.

"Učite od nas koji smo izmislili nogomet: Južna Amerika", napisao je Čileanac.

Francuz je podsjetimo rekao da "u Južnoj Americi nogomet nije tako napredan kao u Evropi ".

Vidal je također pokazao i snimku na kojoj njegova djeca slave gol iz penala koji je realizivao Gonzalo Montiel i kojim je Argentina postala zvanično prvak svijeta po treći put u historiji.

Podsjetimo da je Argentina imala 2:0 u ludom finalu, no Francuska se ekspresno vraća sa dva brza gola Mbappea, onda je opet bilo 3:2 za Gauče u produžecima golom Messija, da bi Mbappe u 117. izjednačio na 3:3, no penal drama pripala je Argentini.

Francuzi nisu uspjeli da odbrane naslov, a ove dvije sile boriće se za trofej i za tri i po godine kada se turnir bude održavao u SAD, Meksiku i Kanadi.