Bayern sklopio posao vrijedan 200 miliona eura, najavljuju se još bolji dani

.
Nastavlja se saradnja

 

Njemački velikan Bayern će, prema pisanju Bilda, dobiti novu financijsku injekciju.

Glavni sponzor Bayerna, njemački Telekom, ostaje vjeran Bavarcima i u naredne će četiri sezone ovaj klub dobiti ukupno 200 miliona eura.

Ovaj novi sporazum, objašnjava Bild, pomoći će klubu da se sa samopouzdanjem suoči s obnovama ugovora mnogih svojih zvijezda, uključujući Roberta Lewandowskog, čiji ugovor traje do ljeta 2023. godine.

Bild dodaje da ovaj ugovor Bayernu čak može pomoći da krene po Erlinga Haalanda. S obzirom na pretrpljene gubitke tokom pandemije koronavirusa, ovo će Bavarcima mnogo značiti.

Naravno, to nije jedini takav ugovor niti jedni vid prihoda u njemačkom prvaku, ali novac od glavnog sponzora ipak će osigurati klubu da završi neke najvažnije poslove.

Bayern je uspio produžiti ugovore s nekim igračima, no zbog prevelikih očekivanja neke zvijezde su otišle. Ranije David Alaba (kao slobodan igrač prešao u Real Madrid), a sada je i stoper Niklas Sule odlučio da na ljeto potpiše za Borussiju Dortmund.

U budućnosti će se najviše govoriti o poljskom napadaču, najboljem strijelcu i igraču Bayerna, s kojim bi se trebalo sve završiti do ljeta, ali je pitanje šta sam Poljak želi i planira li se Bayern i u budućnosti osloniti na njega.

Bayern je bio u određenoj rezultatskoj krizi, ali je sinoć pokazao svu svoju moć pošto je u revanšu osmine finala Lige prvaka razbio Salzburg sa 7:1, dok u Njemačkoj za sada suvereno drži prvo mjesto.