Kvalifikacije za EP: BiH ne može igrati protiv devet reprezentacija

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će 2. decembra u Dublinu saznati svoje rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Iako još uvijek nije poznat konačan spisak jakosnih grupa, po trenutnoj situaciji se već može zaključiti dosta toga, pa tako i lista selekcija protiv kojih naća selekcija neće moći da se sastane u kvalifikacijama.

Tako BiH sigurno neće moći igrati protiv Austrije, Danske, Švedske, Islanda, Rusije, Ukrajine, Velsa i Češke Republike, koje se također nalaze u našem drugom šeširu, te protiv Kosova iz političkih razloga.

U drugoj jakosnoj grupi će biti deset selekcija, za sada ih je poznato devet dok će posljednja biti Njemačka ili Poljska. U slučaju da Poljaci večeras ne izgube od Portugala, Njemačka će pasti u drugi šešir tako da se tada ne bi mogli sastati ni sa njom. Ako pobijedi Portugal, Njemačka ostaje u prvoj jakosnoj grupi, samim tim postaje potencijalni protivnik Zmajeva umjesto Poljske.

Za sada, prvu jakosnu grupu čine: Belgija, Francuska, Portugal, Španija, Italija, Holandija, Švicarska, Engleska i Hrvatska.