Bivši reprezentativac Hrvatske brani Kovača: Secirali su mu svaki rezultat, ne vidim da sa Flickom to rade

s
Legendarni Ivica Olić dao je svoje mišljenje o razlikama u Bayernu između bivšeg trenera Nike Kovača i sadašnjeg Hansija Flicka.

Pod Flickom igrači njemačkog prvaka djeluju rasterećenije, barem prema medijskim istupima, a pritom bivšeg Kovačevog pomoćnika prate i rezultati. Zanimljivo, Bayern je prošle jeseni izgubio 5:1 od Eintracht Frankfurta da bi u sljedećem kolu pobijedio Borussiju Dortmund 4:0. Između te dvije utakmice Kovač je napustio klub, a Flick preuzeo kormilo.

"Baš uoči utakmice pogledao sam koliko traje taj Bayernov niz. I to je, čini mi se, 14, 15 utakmica. Oni su nakon Nike Kovača imali dvije utakmice koje su izgubili (op.a., porazi od Bayera i Borussije (M)), ali su se vrlo brzo konsolidirali i napravili pozitivnu sliku i atmosferu u svlačionici. Ono što je najvažnije - ta je ekipa izazvala da se o njoj pozitivno i priča i piše. Flick je tu ekipu jako dobro poznavao jer radio je s njima u reprezentaciji. Kod Nike je bio taj problem što se secirao svaki njegov rezultat. I permanentno su mu nakon svakog poraza tražili i vadili tko je igrao, tko je ostao na klupi. A taj presing novinara i čelnika kluba nisam vidio za Flicka. Kada bi Bayern izgubio s Flickom, onda se iz tog poraza izvlačilo samo pozitivno, odnosno dobre stvari", rekao je Olić za Tportal pa nastavio:

"Taj prvi period bio je ključan, koji je Flick prebolio, pa ekipa sada juriša i u Bundesligi, a vidjeli smo i protiv Chelseaja, i prema završnici Lige prvaka. Ključ svega je atmosfera, ali i brojne rotacije jer jednu utakmicu igra Gnabry, jednu Perišić, zatim Coman, pa Müller. Osim Lewandowskog, rotirao je jako puno igrača i svi igraju sjajno. Ali moram izdvojiti mladog Daviesa kojeg je na lijevog bočnog stavio Niko Kovač. Jer Davies je inače krilni napadač. I onda kada su ga vidjeli da s tom izrazitom brzinom igra na lijevom beku, mnogi su bili skeptični jer Bayern na toj poziciji ima i odličnog Alabu. Valjda su mislili da će to biti teško izvedivo, ali spletom okolnosti, jer puno je igrača iz obrambene linije bilo ozlijeđeno, Alabu su premjestili mimo njegove volje na stopera, ali Davies jednostavno igra strašno dobro. Protiv Chelseaja je išao kao na motoru."