Bodybuilder Mumo Keserović; Vježbom do zdravlja i dobrog izgleda

.
Već danas možete i morate se pokrenuti, uraditi nešto za svoje zdravlje, i za svoj izgled, a najbolji način za to je tjelesna aktivnost i tjelovježba, savjetuje poznati kladuški bodybuilder i fitness trener Mumo Keserović.

Važno je izabrati zdravlje, a početi vježbati je ništa lakše, naročito u današnje vrijeme kada skoro svaki grad ima nekoliko teretena, odnosno fitness centara.

Naš sagovornik kaže da je sve više onih koji dolaze u teretanu, a među njima 50 posto je žena. Preporučuje bar tri puta sedmično od 45 minuta do sat vremena tjelovježbe, a naročito je važno da sve to bude praćeno zdravom prehranom. 

Često se dešava da osoba nakon što je uložila toliko truda i rada da svoje tijelo dovede u „red“ za kratko vrijeme „neurednog života“ brzo vrati izgubljene kilograme. 

Mumo je aktuelni državni prvak u bodybuildingu, brojna državna i međunarodna natjecanja i nagrade su iza njega. Među prvima je oživio ovaj sport u Velikoj Kladuši. 

Prije osam mjeseci je ostvario i svoj san, otvorio je svoju teretanu, čija su vrata, kako kaže, otvorena za sve koji hoće, a naročito za one koji bi trebali i morali više voditi računa o sebi, svom zdravlju i izgledu.