Bogohuljenje Francuza zbog Benzeme i Girouda: "Ovo je Allah protiv Isusa"

-
Karim Benzema zbog novog sukoba s francuskim selektorom Didierom Deschampsom nije igrao u završnici Svjetskog prvenstva iako je bio posve spreman za nastup u polufinalu i finalu Mundijala kojeg je na kraju osvojila Argentina pobjedom nad Francuzima boljim izvođenjem penala.

Karim Benzema napustio je trening kamp reprezentacije Francuske neposredno pred početak Mundijala u Kataru, a iako je bio spreman za nastupe u nokaut fazi takmičenja, selektor Didier Deschamps ga je otpisao i najbolji fudbaler svijeta nije zaigrao na ovom takmičenju.

Ispostavilo se na kraju kako je Benzema ponovo bio žrtva ljubomornih saigrača, ali i selektora Deschampsa. Glavnu ulogu u njegovom tjeranju iz nacionalnog tima imali su Antoine Griezmann i Hugo Lloris, koji nisu željeli Benzemu u sastavu.

S druge strane selektor Deschamps je bio nezadovoljan zbog činjenice da mu Karim nije odao priznanje tokom govora na dodjeli Zlatne lopte i zbog toga je odlučio da mu njegove usluge ne trebaju.

Tako je Olivier Giroud nakon svega ponovo bio prvi napadač nacionalnog tima, a jedan od reprezentativaca Francuske usudio se izgovoriti riječi koje su čisto bogohuljenje.

Novinar Romain Molina tvrdi da je jedan od fudbalera usporedio trku Benzeme i Girouda za prvog napadača na zaista nevjerovatan način.

"Ovo je Allah protiv Isusa", navodne su riječi jednog francuskog fudbalera.

Ime Molina nije otkrio. Ovo bi sigurno bilo proglašeno bogohuljenjem i ne bi se fudbaler koji je to izgovorio dobro proveo.

Karim Benzema se nakon svega što je doživio odlučio oprostiti od reprezentacije Francuske i za njega je to završena priča.

"Uložio sam trud i napravio greške koje je trebalo da napravim da bih bio tu gdje sam danas i ponosan sam na to! Napisao sam svoju priču, a naša se završava", napisao je Benzema na društvenim mrežama.

On je na 97 utakmica za Trikolore postigao 37 golova.