Bolji od Messija: Cutrone produžio s Milanom

Vijest je ta već neko vrijeme u zraku, a sada je dobila i službenu potvrdu. Patrick Cutrone obnovio je svoj ugovor s Milanom do 2023. godine. To je otkriveno u dokumentima koji se odnose na budžet Rossonera.

Ovo je još jedan znak povjerenja koje je menadžer Milana Genaro Gatusso iskazao prema 20-godišnjem napadaču koji je proizvod Milanove omladinske škole.

Plaća talijanskog reprezentativca povećala se neznatno, za samo milion eura po sezoni, a u ugovoru ne postoji otkupna klauzula.

Prošle sezone Cutrone je igrao svoju prvu profesionalnu sezonu, a pokazao je neke impresivne kvalitete za debitanta. Igrao je 46 utakmica i postigao 18 golova na svim natjecanjima za klub.

Ovakva forma izazvala je da dobije poziv za talijansku reprezentaciju u martu ove godine u prijateljskoj utakmici protiv Argentine.

Ove sezone, do sada, Cutrone je postigao tri gola u samo 99 minuta u svim natjecanjima, dokazivši da je pouzdan igrač s klupe.

Zanimljiv podatak govori da je Curtone efikasniji čak i od Messija u statističkom parametru prosjeka postignutih golova do napunjene 20. godine.

Messi je postigao 26 u 70 nastupa, Cutrone 21 u 40. Ispred mlade zvijezde Milana nalazi se samo Alexandre Pato.

 

kurtone