Borussijino 15-godišnje čudo već na računu ima milione

Cudo
Youssoufa Moukoko je 15-godišnjak o kojem se već mnogo zna.

 

Talentovani fudbaler Borussije iz Dortmunda smatra se jednom od najvećih nada svjetskog fudbala, a kroz mlađe kategorije njemačkog velikana je pokazao da će u narednim godinama biti nezaustavljiv.

Igrao je i sa po nekoliko godina starijim kolegama. Lagano je zabijao po nekoliko golova po utakmici, pa je donijeta odluka da se 15-godišnje čudo priključi treninzima prvog tima.

Uskoro će vjerovatno upisati u svoj debi za seniorski tim u zvaničnim utakmicama i postat će najmlađi fudbaler koji je zaigrao na bundesligaškim terenima u historiji.

Zbog njega je promijenjeno pravilo Bundeslige da igrači ne smiju imati manje od 16 i po godina pri debiju. Ta granica je spuštena na 16 godine, a s obzirom na to da će Moukoko 20. novembra proslaviti 16. rođendan, pretpostavlja se da će svoj prvi meč imati dan kasnije protiv Herthe u Berlinu. Moguće je da će još ranije debitovati u utakmicama Lige prvaka i to će svakako biti rekord za jednog fudbalera.

Moukoko je već izgradio ime i sa 15 godina je zaradio milione. Nedavno je potpisao 10-godišnji ugovor sa Nikeom vrijedan 10 miliona eura i tako je sebi daleko prije punoljetstva osigurao itekako finu zaradu.

O ovom momku će se sigurno još dosta čuti i Borussia u svom izlogu ima još jednog dragulja.