‘Bosanska zvijer‘ velikog srca: Jusuf Nurkić u Vukovaru razveselio stotinu djece

.
Zbog načina na koji igra i u svakoj utakmici beskompromisno radi za svoju ekipu, Amerikanci su ga prozvali "The Bosnian Beast". No, kada izađe s parketa i kada se ugase svjetla košarkaške pozornice, Jusuf Nurkić postaje "The Bosnian Humanist".

Bilo da je riječ o finansiranju izgradnje košarkaškog igrališta u Zadru kroz Udruženje koju je osnovao, odazivanju na humanitarne pozive u pomoć ili javnom iskazivanju empatije i sućuti prema žrtvama Srebrenice i Vukovara..., Nurkić je uvijek na prvoj liniji humanosti. Posebne emocije ova 28-godišnja NBA zvijezda Portland Trail Blazersa i reprezentacije BiH rodom iz Živinica kod Tuzle očito ima prema Vukovaru, pa ne čudi što je upravo iz ovog grada odlučio krenuti s organiziracijom košarkaških kampova pod njegovim imenom.

 

I nije to uopće oglašavao na sva zvona. Došao je tiho, jer prioritet su mu bila djeca iz KK Borovo Vukovar, 100-tinjak djevojčica i dječaka koji su s oduševljenjem o Sportskoj dvorani Borovo dočekala veliku NBA zvijezdu i dobili ekskluzivnu priliku trenirati s njim.

"Zadnji put sam ovdje bio prije dosta godina, još kao igrač Cedevite, ali biti ovdje u meni budi lijepe emocije prvenstveno zbog razloga zbog kojeg smo došli, jer pozitivnih priča na ovim našim prostorima nikada dosta, bez obzira koliko one nekada prođu i ispod radara, a mislim da je ovo upravo takva, pozitivna, priča", kazao je Jusuf

 koji je za ovu priliku u Vukovar doveo i vrhunske trenere koji su u petak navečer i subotu prijepodne trenirali s vukovarskom mladosti.

Iz Portlanda je samo za ovu priliku doputovao Roy Rogers, pomoćni trener u Blazersima. Riječ je o 49-godišnjaku s igračkom karijerom u NBA te CSKA iz Moskve, a od 2008. godine pomoćnim trenerom osam NBA ekipa. Osim njega u Vukovar su došli i Nurkićevi prijatelji, njegov dugogodišnji lični trener Dražen Orešković te Branko Barbić.

Posebna priča

"Pozvao sam svoje prijatelje da zajedno ovoj djeci pružimo jedno lijepo iskustvo i zadovoljstvo. Imati ovdje NBA trenera i igrača nije mala stvar. Naravno da su se pridružili Dražen i Branko, HKS nas je podržao, Vukovarci prihvatili i evo nas ovdje", veli Jusuf, a  ga pita zašto baš Vukovar.

 

Foto:Arhiv