Brazilci objavili spisak, da li će se Neymar iznenaditi?

.
Brazilac Neymar u proteklom periodu izjavljivao je da je možda njegova reprezentativna karijera i završena.

 

Ipak, to se neće desiti. Naime, selektor Brazila Fernando Diniz pozvao ga je za prve utakmice južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Na spisku se našao i Vinicius Junior, a ovo će biti prvi pravi ispiti za Brazil nakon razočarenje na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Nakon ispadanja od Hrvatske u četvrtfinalu Neymar je bio u suzama i dao je izjavu koja je potresla Brazil.

"Iskreno ne znam. Mislim da nije pravi trenutak da govorim o tome. Moram razmisliti šta je najbolje za mene. Neću zatvoriti vrata reprezentacije u ovom trenutku, ali ne mogu garantovati da ću više obući dres Brazila", Neymar.

Prvi rivali Brazilcima će biti selekcije Perua i Bolivije.

Kako je već poznato, Neymar je prije par dana napustio PSG i potpisao za Al Ahli iz Saudijske Arabije.

Radi se o transferu za pamćenje, a iznos transfera je 80 miliona eura koliko je PSG dobio. Podsjetimo, Neymar je i dalje najskuplje plaćen fudbaler u historiji. On je 2017. godine za 222 miliona eura iz Barcelona prešao u PSG.

Brazilski ofanzivac s Al Hilalom je potpisao dvogodišnji ugovor, odnosno do ljeta 2025. godine.

Neymar će imati privatni avion na raspolaganju, ogromnu vilu sa svim osobljem, 80.000 eura za svaku pobjedu Al Hilala, te 500.000 eura za svaku objavu na društvenim mrežama koja bude promovisala Saudijsku Arabiju.

Definitivno će Neymar biti najveća zvijezda tima u kojem još igraju Kalidou Koulibaly, Sergej Milinković-Savić, Ruben Neves i Malcom, kada su u pitanju poznatiji fudbaleri.