Cazinjanin Abdić Adnan učestvovao na memorijalnom turniru 'Sjećanje na Damira Rašića'

U Sarajevu je danas, 16.09.2018.godine, završen 15. memorijalni turnir „Sjećanje na Damira Rašića“

U konkurenciji od 85 šahista iz BiH, Srbije i Hrvatske, od kojih su tri velemajstora, 3 inter majstora i 8 fide majstora, Adnan Abdić, član Šahovskog kluba Cazin je zauzeo jako dobro 10.mjesto, sa osvojenih 6 poena iz 9 partija.

Pobjednik turnira je FM Burović Rijad sa osvojenih 7,5 poena ispred GM Dražić Siniše i FM Stojanović Dobrice koji su osvojili po 7 poena.

Memorijalni turnir svake godine organiziraju ŠK „Željezničar“ i ŠK „Napredak“ iz Sarajeva povodom sjećanja na tragično nastradalog mladog fide majstora Damira Rašića, koji je bio jedan od nejperspektivnijih mladih šahista BiH.

Ovim nastupom Adnan Abdić je potvrdio dobru formu i odlične rezultate nakon nastupa za ŠK „Cazin“ (sada već novog člana Premijer lige ŠU BiH) u Prvoj A ligi ŠS Federacije BiH.

Turnir je igran po švicarskom sistemu od 9 kola, sa tempom igre 10 minuta po igraču za cijelu partiju, uz primjenu Pravila igre za ubrzani-rapid šah.

Opširnije o turniru i rezultatima igrača, možete pogledati na internet stranici Šahovskog saveza Federacije BiH, www.sah.ba.