Coleraine - Velež od 21 sat: Dudić ipak napravio promjene u timu, Rođeni traže duel s AEK-om

.

U terminu od 21 sat na stadionu Mourneview Park u Lurganu (Sjeverna Irska) igra se uzvratni meč 1. pretkola UEFA-ine Konferencijske lige između Colerainea i Veleža

20:40 - Mostarski klub se na Grbavici ispromašivao te su u Sjevernu Irsku otputovali s nadom da im se ti promašaji neće osvetiti.

Veležu je ovo i prva evropska gostujuća utakmica nakon tri desetljeća pa će biti zanimljivo vidjeti Rođene u novom iskušenju za njihov klub. Velež će u prvom kolu Premijer lige BiH igrati protiv Posušja, a upravo o tome govorio je trener Feđa Dudić rekavši da će biti izazov motivisati igrače nakon evropskih mečeva.

Sastavi

20:30 - Velež meč počinje u sastavu: Bogdanović, Ferreyra, Zeljković, Isić, Ćosić, Hasanović, Radovac, Brandao, Vehbabović, Ovčina i Zajmović.

Dudić je priliku od prve minute dao štoperu Tariku Isiću i veznjaku Edi Vehaboviću, a na klupi su za razliku od prvih mečeva ostali Denis Zvonić i Nemanja Anđušić.

Na klupi Rođenih su: Kačevana, Zubanović, Radović, Zvonić, Pršeš, Anđušić, Georgijević, Osmić i Alagić.

 

Coleraine susret počinje u sastavu: Deane, Wilson, Brown, O'Donnell, Traynor, Glackin, Lowry, Carson, McLaughinm Shevlin i Allen.

20:30 - Velež je prvi meč na stadionu Grbavica u Sarajevu slavio rezultatom 2:1, a oba pogotka za Rođene postigao je Brandao s bijele tačke. Podsjećamo da je UEFA od ove sezone ukinula pravilo gola u gostima.

20:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos uzvratne utakmice 1. pretkola UEFA-ine Konferencijske lige između Colerainea i Veleža. Susret se igra na stadionu Mourneview Park u Lurganu (Sjeverna Irska) s početkom od 21 sat.