Danas na Bilinom polju utakmica koju ćemo pamtiti bez obzira na rezultat

Peti put od imenovanja koncem prošle godine, Robert Prosonečki sjedit će na klupi Bosne i Hercegovine. Selektor će i danas Zmajeve predvoditi u prijateljskom susretu protiv Crne Gore na Bilinom polju, u kojem će se opristiti Vedad Ibišević, Emir Spahić i Zvjezdan Misimović.

Osim oproštaja trojice igrača koji su u reprezentaciji ostavili dubok trag, Prosinečki će imati priliku dodatno se uvjeriti u formu kandidata, te dodatno uigrati nacionalni tim pred početak Lige nacija, zakazan za septembar.

I ovog puta selektor je dan ranije otkrio sastav, pa je već jasno da će nakon izlaska trojice igrača koji će simbolično odigrati nekoliko minuta, na terenu ostati Šehić, Todorović, Nastić, Bičakčić, Vranješ, Cimirot, Sarić, Pjanić, Kodro, Višća i Džeko.

Sarića će gledati skauti Besiktasa, Nastić će debitovati, a prvi put na poziciji desnog beka u pravoj konkurenciji zaigrat će i Darko Todorović. Crna Gora će nastupiti oslabljena. Meč je inače na programu od 18 sati, a uživo će ga prenositi Face TV.