Dedić je bio najbolji igrač BiH protiv Crne Gore: Pružili smo maksimum i zasluženo slavili

,
Mladi Amar Dedić sinoć je odigrao odličnu utakmicu u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Crne Gore (1:0), a to je prepoznala i bh. javnost.

Naime, u anketi portala Klix.ba "Ko je bio najbolji pojedinac utakmice?" Dedić je osvojio najviše glasova, njih gotovo 4.000. Ukupno je glasalo 11.000 čitatelja našeg portala pa je Dedić tako osvojio 34 posto glasova od svih bh. igrača.

Dedić je bio oduševljen zbog rezultata, što se potvrdilo i u izjavi koju je dao nakon utakmice.

"Osjećam se veoma dobro nakon ove pobjede. Veoma važna pobjeda jer smo osigurali baraž i plasman u A ligu. Cijela ekipa je odigrala meč na visokom nivou. Oni su pokušavali nešto u drugom poluvremenu, ali mi smo pružili maksimum i na kraju smo zasluženo slavili", rekao je Dedić okupljenim novinarima nakon utakmice.

Sinoćnja utakmica 20-godišnjeg Dedića bila je svojevrsni debi budući da je ranije igrao tek jednom. Bilo je to protiv Luksemburga, ali u prijateljskoj utakmici pa je sinoć prvi put zaigrao među Zmajevima kada su u pitanju zvanične takmičarske utakmice.

Podsjetimo, Dedić je ponikao u omladinskim selekcijama AKA Salzburga, odakle je 2019. godine prešao u seniorski tim Lieferinga. Već naredno godine prelazi u RB Salzburg koji ga je prvo posudio Wolfsbergeru, dok je od ove sezone standardni član ekipe.

Odigrao je 10 utakmica u svim takmičenjima, od čega dvije u grupnoj fazi Lige prvaka, pa je sigurno da smo dobili odličnog igrača za narednih 15 godina, kao što je rekao i sam selektor Ivaylo Petev nakon sinoćnje utakmice.